https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Občina Veržej: V proračunu našli sredstva tudi za kolesarsko pot

Veržej, 03.03.2014 ob 7:00  

Na 21. redni seji so svetniki Občine Veržej sprejeli drugo obravnavo proračuna za leto 2014 in sklep o pozivanju organov Občine Ljutomer k sprejemu ustreznih odločitev in sklepov, ki bodo omogočili nemoteno nadaljevanje in izvajanje projekta Pomurskega vodovoda – Sistem C.


V drugi obravnavi proračuna planirajo zadolževanje

V primerjavi s prvo obravnavo so se skupni prihodki povečali za 26.990 evrov, od tega bodo namenili 16.990 evrov za investicijo v izgradnjo murske kolesarske poti in 10.000 evrov za komunalne prispevke. Skupni odhodki so se v primerjavi s prvo obravnavo povečali za 98.640,15 evrov.

V računu financiranja se izkazuje zadolževanje občine in vračanja posojil oz. odplačila zadolževanja. V letošnjem letu se Občina Veržej namerava zadolžiti za 70.000 evrov zaradi izvedbe investicije v obnovo infrastrukture v vaškem jedru Veržej, ta račun pa izkazuje tudi odplačilo glavnice štirih obstoječih kreditov v višini 58.139,04 evrov.

Projekt Pomurskega vodovoda želijo nadaljevati nemoteno

Občinski svet je zanimalo, s čim je županja Občine Ljutomer Olga Karba utemeljevala svoj odstop iz mesta koordinatorice projekta Pomurskega vodovoda – Sistem C. Župan Slavko Petovar je pojasnil, da oni kot partnerji niso bili obveščeni o ničemer, vse kar so izvedeli je bilo iz medijev. “O takih stvareh se najprej pogovori s partnerji, ne pa da partnerji izvemo iz medijev. Tako ravnanje ne smatram za odgovorno,”  je prepričan župan.

Svetniki izražajo resno zaskrbljenost glede pravočasnosti in korektnosti izvedbe projekta Pomurski vodovod. Enostranska dejanja s strani Občine Ljutomer pomenijo grobo kršenje pogodbe omenjenega projekta, zato v izogib kazenski in materialni odgovornosti vse njene organe pozivajo k sprejemu ustreznih odločitev in sklepov, ki bodo omogočili nemoteno nadaljevanje in izvajanje projekta. Za iskanje rešitve iz nastale situacije občinski svet pooblašča župana Občine Veržej.

Vračila investicijskih sredstev za izgradnjo vodovoda v 1. fazi

Ocenjena vrednost potrebnih vračil je med 85.000 in 90.000 evrov. Vsem občanom, ki so imeli stalno bivališče in objekte znotraj izgradnje vodovoda 1. faze je bil izveden priključek na novo zgrajeno vodovodno omrežje. Prav tako imajo še eno skupino občanov, ki je za 2. fazo podpisala pogodbo, vendar pa ni nikoli prejela položnic za plačilo sredstev po pogodbi. Tretja skupina so vaščani Banovec, ki jim ni bila ponujena v podpis nobena pogodba, v naselju pa je bil izgrajen nov vodovod in izveden priključek vseh gospodinjstev na novo zgrajeno vodovodno omrežje. Četrta skupina pa so občani, ki jim bo izgrajen vodovod letos, v podpis ne bodo dobili pogodbe, vsi pa bodo priključeni na novo zgrajeno vodovodno omrežje. 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      03.03.2014 ob 12:02 gajas gost

      hebes takso obcino, ka ob 23. uri ugasne ulicno razsvetljavo, saj si brez takega ukrepa ne bi mogli izplacati place.

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      03.03.2014 ob 15:16 krajan gost

      Komu pa bi svetili po 11 uri. Takih urejenih občin je malo, in nedaj bože da bi širili občino zdaj ko smo si skoraj vse uredili.....

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      04.03.2014 ob 0:22 Občan gost

      Ceste razpadajo, oni pa kolesarsko stezo! Halo??? A smo že najbolj zadolžena občine v Pomurju ali pa smo še vedno "samo" drugi?!?

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.