https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Radgonski Mladinski center s polno paro naprej

Gornja Radgona, 01.03.2014 ob 7:00  

V zadnjem dnevu februarja se je v Gornji Radgoni odprl Mladinski center. Ustanoviteljici centra Kultprotur in občina Gornja Radgona sta predstavili javnosti aktivnost in načrt centra.

 

Na Trgu Svobode v Gornji Radgoni je potekala otvoritev novega prostora Mladinskega centra. Zbrane novinarje ter javnost je nagovorila direktorica Kultprotura, mag. Norma Bale. Po kratki predstavitvi Mladinskega centra je besedo prevzel župan Anton Kampuš, ki je poudaril pomembnost razvoja Mladinskega centra in navedel, da sam ne želi poslušati raznih floskul "Prihodnost je na mladih" in podobnih izjav, med tem ko se za mlade ne naredi dovolj. Podrobne tehnične informacije novo opremljenega prostora ter o pomenu mladinskega centra, so bile podane v prejetem gradivu.

"Prostori se nahajajo na  Trg svobode 15 in 15b, 9250 Gornja Radgona. So del objekta Doma kulture Gornja Radgona in spadajo pod upravljalno pravico Zavoda za kulturo, turizem in promocijo Gornja Radgona. Objekt je enonadstropen in delno podkleten. Omenjeni prostori so v velikost 170,89 kvadratnih metrov v pritličju in 109,5 kvadratnih metrov  v prvem nadstropju, skupaj 280,37 kvadratnih metrov. V prvem nadstropju se nahajajo tudi pisarne."

"Mladinski center je organizirano funkcionalno  središče za mlade, ki ga zagotavlja lokalna skupnost v okviru javnega Zavoda za kulturo, turizem in promocijo Gornja Radgona, v katerem se izvajajo programi v mladinskem sektorju in mladinsko delo na lokalni ravni. Osnovni namen Mladinskega centra Gornja Radgona je zagotavljanje infrastrukture, prostorov in opreme za izvajanje mladinskega programa ter nudenje ustrezne podpore mladim in mladinskemu delu. Mladinski center je namenjen organizirani in neorganizirani mladini na območju občine Gornja Radgona ter sosednjih lokalnih skupnosti. Večino mladinskega programa izvaja center sam, na podlagi letnega programa, v določeni meri pa sodeluje tudi z lokalnimi in drugimi nevladnimi organizacijami.

Mladinski center poleg programa nudi tudi svetovalno, strokovno, organizacijsko, tehnično in drugo pomoč."

Vodja Mladinskega centra, Boris Fartek je predstavil programsko delovanje, pri čemer je navedel razvoj od 2011 pa vse do danes. Že leta 2012 so posamezne aktivnosti zajemale projekte usmerjene na različna mladinska področja. Program je zajemal posebno ekipo mladih prostovoljcev, v katero so bili vključeni  mladi arhitekti, oblikovalci, informatiki z namenom priprave predlogov za nove prostore mladinskega centra.

V letu 2013 so bili v okvirju letnega programa pridobljena finančna sredstva s strani Urada RS za mladino. Financiranje izvajanje programa mladinskega centra se v večini vrši iz proračuna občine Gornja Radgona, deloma pa tudi s strani letnega poziva sofinanciranja mladinskega dela iz Urada RS za mladino.  Novi prostori bodo dali dinamiko dela, povečali število aktivnosti in ponujali kvalitetnejše preživljanje prostega časa.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      01.03.2014 ob 19:45 Lojz gost

      Prostori so, po slikah sodeč, res lepi. Potrebno jim bo dati še vsebino. Odpovedan "Fašenk" je bil res slaba reklama. Na otvoritvi mladinskega centra pa bi pričakoval več obiskovalcev mlajših od 30 let. Recimo, da so bili v MB in LJ, ampak temu bi lahko prilagodili datum otvoritve. Vsekakor pa upam, da bo zadeva zaživela.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      03.03.2014 ob 15:23 Eto ga na gost

      http://uspesenprojekt.blogspot.com/2014/03/javno-pismo-radgoncanom.html

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.