https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Štihec poziva na pomoč bivšim delavcem Mure pri plačilu sodnih stroškov

Murska Sobota, 03.03.2014 ob 11:00  

Župan Anton Štihec poziva upniški odbor, okrožnega sodnika in stečajnega upravitelja v postopku stečaja Mure d.d., da pomagajo  nekdanjim zaposlenim  Mure d.d. in hčerinskih družb  v zvezi s plačilom stroškov iz naslova tožb.


Župan Mestne občine Murska Sobota, ki je tudi ena izmed upnic in članica upniškega odbora v postopku stečaja Mure d.d,  je danes  pisno pozval upniški odbor, da sprejme sklep, da bi se nastale finančne sodne obveznosti (stroški najetega odvetnika Mure d.d. in drugi stroški sodišča) iz naslova tožb bivših zaposlenih v Muri d.d. in hčerinskih družbah, plačale iz stečajne mase.  S tem bi se vsak izmed  upnikov odpovedal svojemu sorazmernemu deležu poplačila iz stečajne mase v ustrezni višini, v korist bivšim zaposlenim, ki so iskali svoje pravice na sodišču in so sedaj dodatno finančno obremenjeni.

Na župana so se v teh dneh namreč obrnili obupani delavke in delavci bivšega podjetja Mura d.d. oz. njenih hčerinskih družb, ki so dobili opomine pred izvršbo, zaradi poplačila stroškov na podlagi sodbe sodišča. Opomine bi naj dobilo 74 bivših zaposlenih (od katerih se terja 59.000,00 EUR). Vsem posameznikom naloženo plačilo stroškov iz naslova sodb predstavlja veliko finančno breme (nekaterim tudi do 800,00 EUR).

Župan je pozval tudi okrožnega sodnika Franca Granfola in stečajnega upravitelja Branka Đorđevića, da morebitno večinsko izglasovan predlog sklepa s strani upniškega odbora sprejmeta tudi sama.  S takšno odločitvijo bi vsi skupaj prispevali k vsaj delni omilitvi težke situacije, v katerih so se znašli  bivši zaposleni v Muri d.d. in hčerinskih družbah.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      03.03.2014 ob 11:05 ms gost

      Štihec rešitelj delavcev Mure ??????????????ha,ha

      1 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      03.03.2014 ob 11:12 ... gost

      volitve se bližajo pa je čas za v rit lezenje...

      2 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      03.03.2014 ob 12:55 bolano gost

      Kak si eni na račun problemov delajo politične točke. Saj narod ni več tako naiven. Samo je dosta skako brez haska.

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      03.03.2014 ob 16:20 delavec gost

      JE..'¨JIM VSE POSPISKI OD POLITIKOV DO ODVETNIKOV PA ĐORĐEVIČA VKUP LAŽNIVCI ZAMAZANI.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      03.03.2014 ob 20:07 prekmurje zbudi se gost

      Ne vem ka tu dela sindikat, saj so delavci verjetno mnoga leta plačivali članarino in zatou bi si lejko najeli pravno pomoč pri sindikatih. SINDIKAT NPR. ZSSS IMA VELIKE DOHODKE IZ ČLANARINE KI JO PLAČUJEJEO DELAVCI , KO IMAJO ZAPOSLITEV. PRAV TAKO IMA SINDIKAT SVOJE STROKOVNE SLUŽBE MED NJIMI SVOJE ALI NAJETE ODVETNIKE, KI BI MORALI ZASTOPATI DELAVCE PRAV V TEH PRIMERIH IN SICER BREZPLEČNO. V avstriji sem slišal, da delavec plačuje članarino delavski zbornici (ARBEITSKAMER) , in če pride do spora med delavcem in delodajalcem, delavec prijavi delodajalca delavski zbornici ,ki zastopa delavca tudi z svojimi kvalitetnimi odvetniki brezplačno seveda ,saj je zato plačeval članarino. IN ČE ZAČNE V AVSTRIJI POSTOPEK DELAVSKA ZBORNICA ZOPER DELODAJALCA , SE VEČINI DELODAJALCEV ZAČNEJO TROSITI HLAČE IN SE RAJŠI PREJ SAMI NAGODIJO ,KOT BI ŠLI V TOŽBO Z DELAVSKO ZBORNICO. ZATO KA IMA DELAVSKA ZBORNICA TAKŠNO MOČ IN UGLED PRI ZASTOPANJU DELAVCEV. VEČINA DELODAJALCEV, SI NEŠČE TUDI ZAPRAVITI SVOJEGA UGLEDA ZARADI TOŽBE Z DELAVSKO ZBORNICO. TAKŠNA DELAVSKA ZBORNICA BI MOGLA BITI TUDI PRI NAS, PREK KATERE BI DELAVEC UVELJAVLJAL SVOJE PRAVICE , NEJ PA KA IMAMO TEJ IMPOTENTNE SINDIKATE, KI NISO DORASLI ČASU IN REALNOSTI V DRUŽBI.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.