https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V Ljutomeru ponovno mednarodni debatni vikend

Ljutomer, 05.03.2014 ob 14:00  

Na Gimnaziji Franca Miklošiča Ljutomer bo od 6. do 8. marca potekal 12. mednarodni debatni konec tedna, ki se ga bodo udeležili debaterji iz enajstih držav.


Mednarodni debatni vikend v Ljutomeru, ki ga na GFML organizirajo v sodelovanju z Zavodom za kulturo dialoga, je postal že tradicionalna oblika debatnih srečanj, kjer sodelujejo člani debatnih organizacij iz Slovenije in tujine. Vseh sodelujočih (debaterji, sodniki, časomerilci, organizatorji) bo letos okrog 180.

Udeleženci (debaterji, sodniki) prihajajo iz naslednjih držav: Bosna in Hercegovina, Češka, Finska, Hrvaška, Japonska, Slovenija, Velika Britanija, ZDA, Singapur, Indija, Nova Zelandija. 

Foto: Debatni konec tedna 2013

Z letošnjim mednarodnim debatnim turnirjem bodo pridobile tudi ostale šole iz severovzhodne Slovenije. Gostje Gimnazije Ljutomer iz Indije, Singapurja in Nove Zelandije bodo namreč predavali in obogatili pouk tudi na OŠ Središče ob Dravi ter na srednjih šolah v Lendavi, Ormožu in Mariboru.

Aktivnosti, ki bodo potekale v okviru Mednarodnega debatnega vikenda Ljutomer 2014 so sodelovanje debaterjev iz tujih držav pri pouku, sodelovanje tujih debatnih trenerjev na šolah iz severovzhodne Slovenije in debate na pripravljene ter impro debatne trditve po urniku.

Fotografije iz prejšnjih turnirjev najdete na tej povezavi TUKAJ.

Več o lanskem debatnem koncu tedna pa lahko preberete TUKAJ.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      05.03.2014 ob 14:14 čvekači gost

      Ka do pa tej čvekači prdili. Delat se naj spravijo. Od čvekaja se nemre živeti. Družboslovci so kuga današnje družbe.

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      05.03.2014 ob 18:16 anti čvekač gost

      Naj dijaki delajo to v kon uživajo in vrvli ka ti debatni krožek lejko marsikaj v prihodnosti tudi ležjo pot do službe;)

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.