https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Murski Soboti zaigral kvartet klarinetov Slovenske vojske

Murska Sobota, 06.03.2014 ob 8:00  

V dvorani glasbene šole v Murski Soboti se je predstavil in zaigral kvartet klarinetov Slovenske vojske. 

Orkester Slovenske vojske je bil ustanovljen leta 1996 in je danes del Enote za protokol. Člani orkestra so poklicni glasbeniki, večinoma diplomanti Akademije za glasbo v Ljubljani. Znotraj orkestra deluje kvartet klarinetov, ki redno nastopa na slovesnostih in prireditvah v okviru Slovenske vojske oz. Ministrstva za obrambo. Letno opravijo okrog 40 nastopov. Poleg nastopov znotraj matične domovine se kvartet redno pojavlja tudi na gostovanjih v tujini (Avstrija, Nemčija, Madžarska, Belgija, Italija).

Repertoar zasedbe je zelo raznolik. Obsega originalna in za kvartet prirejena dela tako domačih kot tujih avtorjev iz obdobja klasične glasbe, pa vse do sodobnejših slogov ter tako imenovane popularne in narodnozabavne glasbe.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.