https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Za predsednika KPK izbran murskosoboški odvetnik Boris Štefanec

07.03.2014 ob 7:05  

Borut Pahor je na mesto novega predsednika Komisije za preprečevanje korupcije imenoval Borisa Štefaneca, za njegova namestnika pa Jurija Fermeta in Darka Stareta.


Boris Štefanec je univerzitetni diplomirani pravnik, odvetnik v Murski Soboti. Jurij Ferme je univerzitetni diplomirani pravnik z doktoratom s področja družbenih ved, policijski svetnik pri generalnem direktorju policije. Darko Stare je univerzitetni diplomirani pravnik, vodja službe za nadzor in preiskave pri KPK.

Novo komisijo bo predsednik predstavil danes ob 14. uri, odhajajoči senat pa pozdravlja dejstvo, da smo dobili novega predsednika komisije in oba namestnika. Komisija se bo zaradi učinkovite in vsebinske primopredaje čim hitreje sestala z novoimenovanim senatom, kar je pomembno zaradi pravočasne obravnave več odprtih zadev s področja korupcije in nadzora nad premoženjskim stanjem.

 

Foto: mladina.si

Na imenovanje se je že odzval Janez Janša s komentarjem, da je udbovska kontinuiteta v KPK zagotovljena ter da je Stare bil motor spornega ravnanja komisije v številnih postopkih, poroča siol.net.

Izbirna komisija za izbiro predsednika KPK je včeraj Pahorja obvestila, da je med 13 kandidati 10 izpolnjevalo formalne pogoje in v skladu z zakonom za predsednika KPK predlagala Štefaneca. Novoimenovani senat bo nastopil s svojim delom 31. marca, do takrat pa delo v celoti in z vsemi pooblastili opravlja dosedanji senat na čelu z Goranom Klemenčičem.

Naj spomnimo, da je dosedanji senat nepreklicno odstopil 29. novembra lani, in sicer, kot so dejali, ne iz obupa, nemoči ali pritiska ali ker bi jim zmanjkal pogum ali volja do dela, temveč iz protesta, ker ne morejo pristajati, da se vprašanje korupcije in nasprotja interesov v tej državi popolnoma politizira in je predmet čistega populizma.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      07.03.2014 ob 7:14 aoxd gost

      fajn da je nešče z naših koncov, sicer pa kaj je pahor izbiral je vedno narobe izbral.

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      07.03.2014 ob 7:46 stricizospredja gost

      Kelko se spoumnin je zadnji čas bijla debata, ka je največ sijve ekonomije pa neizdajanja računov med odvetniki!? Zanijmle me, či je rejsan Štefanec popunoma čijsti, ka lejko rasisküvle, pa obtožüvle vse drüjge o koruptivnij poslaj in prikrivanji izvora premoženja??!! Jes toga gospouda ne poznan, san pa prepričani, ka je nej edijna bejla vrana med oderuško odvetniško bando! Pa samo nej zdaj pa očitati, ka napadan našega, prekmurskoga človeka, šteromi se kaže prijlika, ka lejko prijde na nekši položaj. Moj komentar spodbijajte eli podprite z argumentami, jes sam ne izključüvlen možnosti, ka san v zmoti.

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      07.03.2014 ob 8:08 niko gost

      Čestitka Borisu ob imenovanju čeprav mu je Klemenčič postavil letvico zelo visoko menim da bo zmogel in presegel dozdajšnje rezultate izkazal se je že na vseh področjih tudi v advokaturi eden od odvetnikov ki je pravično zastopal svoje stranke in se ni dogovarjal z sodniki vnaprej kot to delajo neki kvazi odvetniški šerifi

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      07.03.2014 ob 8:41 32323 gost

      stricizospredja, ti pa si frajer. postaviš pavšalno trditev brez kakršne koli podkrepitve izjave, ka že neje čisti, ker je odvetnik, od nas pa zahtevaš argumente. hahahaha

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      07.03.2014 ob 8:57 stricizospredja gost

      Kak pa tij znaš, ka san jes frajer? Či ti je slovenski pravopis znani jes nindri ne trdin nikaj, ampač svoje dvome izpostavlan v sakšoj povedi in ti v zadnjoj povejdi tüdi priznan, ka se jes tüdi lejko zmoutin. Ne razmin, ka ti od toga neje jasno? Probaj razviti debato, nej pa ka nekaj napijšeš, zatou, ka si naekaj npijsau.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      07.03.2014 ob 9:22 Bandi gost

      Vsakši delojemalec in vsakši delodajalec ali ći ščete majster pa stranka je v svojon živlenji bar ednok delo brez računa. To je dejstvo či pa šetri takši obstaja prinas je to sigurno drugi Jezus.Ta ka tisti šteri do ščeli kaj najti do pri vsakon človeki kaj najšli.Vton je pa gli problem nas Slovencov ka se enostavno v dlakocepstvi nevejmo staviti.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      07.03.2014 ob 10:04 lauraas gost

      Ja, nekaj je na brzino trebalo najti, ker je bila sila, isto kot Alenka nove ministre, aktualne pa ne spusti k odstopu, ker si ne morejo privoščiti igric.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      07.03.2014 ob 11:35 red gost

      vse jasno: "Boris Štefanec je letnik 1954, rojen je bil na Hodošu. Poklicno pot je začel v gospodarstvu - v Pomurki -, v prejšnjem režimu pa je bil dejaven še v komunistični organizaciji." vir: http://www.pomurje.si/aktualno/pomurje/soboski-odvetnik-boris-stefanec-na-celu-protikorup/ (kontinuiteta zagotovljena: Jankoviču se ne bo nič zgodilo, jebali bodo Janšo in desne)

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      07.03.2014 ob 12:30 323232 gost

      stricizospredja, rajši ti še enok prešti tak pravopis kak svojo prvo objavo. Jasno si napijso, da si prepričani, ka on neje ena in edijna bejla vrana med "odvetniško oderuško bando". Ka zaj dvomeš ali si prepričane, ka je nej čisti? Napiso si, ka si prepričane. Torej povej svoje argumente za to izjavo, kak jih zahtevaš od drujgih. Ali pa ne obtožuj vse povprejk pa ne vči mene pravopisa (čeprav ne ven ka ma pravopis pri ton).

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      08.03.2014 ob 8:11 ss gost

      Grem stavit, da bo prekmurec že po treh mesecih odstopil, ker ne bo vdržal pritiska levičarjev. Sprejme kdo stavo?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      08.03.2014 ob 8:35 stricizospredja gost

      "En dan pred imenovanjem za predsednika KPK sem izstopil iz stranke PS (Pozitivna Slovenija)" je včeraj Boris Štefanec pravnik brez posla (verjetno zaradi nesposobnosti po mnenju stanovskih kolegov iz Pomurja) ob ustoličenju priznal predsedniku države Borutu Pahorju. Mislim, da k temu ni kaj dodati!

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      09.03.2014 ob 20:14 Prekmurec gost

      Mamo legende v prekmurji,malo se spomnite...Ciril,Andrej,Geza...vsi pošteni in pravični,zakaj še nebi bil Boris?

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      10.03.2014 ob 13:24 LFL gost

      Gost SS imaš prav ŠTEFANEC bo še hitreje odstopil ,upam da po treh dneh kdo ga pa bo prenašal tri mesece. To zdaj imamo pametnega PAHORJA pamet pa mu je cel čas solila ona plastična MELITA ŽUPEVC. Sama leva elita .V KPK manjka samo ZOKI Če pa kdo misli ka je fajn ka de to vodil Prekmurec ste v veliki zmoti Boljše ka nimamo nikogar

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.