https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KULTURA

FOTO: Trije moški f čune nasmejali Puconce

Puconci, 08.03.2014 ob 10:00  

V sklopu gledališkega abonmaja občine Puconci so včeraj v Kulturni dvorani priredili še zadnjo predstavo z naslovom Trije moški f čune (ka o psovi ne gučimo) v izvedbi KTD Puconci.


Pripovedovalka je na začetku občinstvu predstavila osnovo zgodbe, poudarila, da je kakršnakoli podobnost z resničnimi dogodki naključna, nato pa so vajeti prevzeli igralci.

Tri ženske so razpravljale o svojih sosedih, njihovi trije možje pa so tožili o svojih boleznih, o stranskih učinkih, ki se pojavijo, če mešaš alkohol z zdravili, da bi se naenkrat spomnili, kaj bi lahko naredili. Lahko bi šli na izlet, kjer bi se nadihali svežega zraka, gibali bi se pa še kaj novega videli. Ampak pojavi se ena majhna težava: katero prevozno sredstvo uporabiti? Končno se zedinijo o čolnu. In glej, možje skupaj zgradijo čoln z imenom Si-vej in se po bistrem vaškem potoku odpravijo proti Črnemu morju. Spremlja jih človekov najboljši prijatelj pes Luksi. Avantura se začne. Seveda želijo žene zraven, a kaj ko moški grejo po svoje. Žene, zakaj bi ostale zadaj, se tudi odpravijo proti Črnemu morju in svoje može skoraj dohitijo.

Na potovanju možje doživljajo vse mogoče, tako se jim pridruži natakar iz Ižakovec, ujame jih neurje, nato pa jim za zajtrk natakar pripravi še jajca z gobami. Pa ne s kakršnimikoli, temveč z norimi gobami. Ko se odpravijo naprej, začnejo doživljati halucinacije, in se raztreščijo.

Vendar tu zgodbe ni konec. Pripovedovalka je povprašala občinstvo, ali bi raje videli temačen konec z ogromno krvi ali pa naj raje videli srečen konec, kjer angeli plešejo kankan. Nekdo se je opogumil in si zaželel srečen konec, in zavesa se je spet odprla. Žene so naenkrat na vse gledale pozitivno, možje pa so bili, razen imobiliziranih rok, povsem ozdravljeni. Niso jih več boleli ne križ ne jetra. Obiskala jih je tudi smrt pod imenom Mirko s svojim zavarovalnim agentom, da sklenejo življenjsko zavarovanje.

Končno so se dogovorili, da bodo šli tokrat vsi skupaj na izlet. In spet dilema: s čim? In tokrat je bil odgovor: z balonom.

Predsednica KTD Puconci Katarina Štefanec je spregovorila o njihovi preminuli režiserki Violi Varga, katere sledovi in spomini so še vedno živi, z veseljem pa je oznanila, da jim je uspelo pridobiti mladega domačina, režiserja Vita Vratariča, ki se je igralcem tudi pridružil na odru.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      08.03.2014 ob 21:35 Si vej gost

      Ce mate miznost si ite poglednot predstavi. Odlicno delo mladega reziserja.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      09.03.2014 ob 11:47 bb gost

      vredi zadeva

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.