https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Darsovim nadzornikom se ne mudi za parkirišča pri Murski Soboti

Murska Sobota, 23.11.2010 ob 9:13  

Minilo je že več kot pet mesecev, odkar je bil razveljavljen sklep o izbiri izvajalca za širitev avtocestnih parkirišč pri Murski Soboti. Kljub temu se nadzornikom Dars-a, ki morajo zaradi vrednosti posla dati soglasje k novi izbiri, nikamor ne mudi.

Državna revizijska komisija (DRK) za revizijo postopkov oddaje javnih naročil je na zahtevo SGP Pomgrada ugotavljala zakonitost postopka oddaje javnega naročila za razširitev oskrbnega centra Murska Sobota na avtocestnem odseku Vučja vas – Beltinci in s sklepom 15. junija tudi ugodila zahtevku za revizijo in razveljavila odločitev o oddaji javnega naročila v sklopih ena in dva. SCT ni dobil posla zaradi dolgov podizvajalcem, naslednji na vrsti kot najugodnejši ponudnik bi moral biti Pomgrad.

Od revizije do danes minilo že več kot pet mesecev

Po odločitvi DRK so nam z Darsa pojasnili, da je postopek izbire izvajalca v teku in bodo svoj predlog upravi posredovala predvidoma do avgusta letos, odločitev pa do danes še ni bila sprejeta. Prejšnji mesec smo izvedeli, da je poročilo strokovne komisije za oddajo predmetnega javnega naročila skupaj s predlogom že v postopku obravnave in sprejema na upravi družbe, ki pa ga mora posredovati v soglasje še nadzornemu svetu družbe. Sejo so predvidevali že v mesecu novembra, vendar do nje ni prišlo.

Nadzornikom se ne mudi

"Seja nadzornega sveta družbe Dars do tega trenutka še ni bila sklicana. Predvideno je, da se bodo nadzorniki sestali v decembru. Zato vas bomo o odločitvi glede postopka oddaje predmetnega javnega naročila lahko obvestili šele po njegovem zaključku," so nam z Darsa sporočili včeraj. Spomnimo, da gre za projekt izgradnja dodatnih 90 parkirnih mest za tovorna vozila na obeh straneh avtoceste in da je na razpisu ponudbe oddalo pet podjetij. Ko bo Dars ponovno izbral izvajalca del in če ne bo znova kakšnega revizijskega postopka, bodo vozniki tovornih vozil dobili prepotrebna parkirišča čez osem mesecev.

Bomo pozimi zaradi pomanjkanja parkirnih mest znova priča podobnim prizorom?

Zgodba se vleče že tri leta

Zgodba o širitvi avtocestnih parkirišč pri Murski Soboti se vleče že od leta 2008, ko so bili izdelani projekti, za postopek oddaje del pa je moral Državni zbor najprej potrditi Letni plan razvoja in obnavljanja avtocest za leto 2009. Javno naročilo je bilo objavljeno šele avgusta lani, nanj pa se je prijavilo pet izvajalcev. Konec februarja letos je soglasje k izbiri SCT-ju dal nadzorni svet Dars-a, sledil pa je že prej omenjeni revizijski postopek Pomgrada.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. vinci
      23.11.2010 ob 9:44 vinci

      Še tu se kaže, da Prekmurja ne jemljejo resno.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. lepi
      23.11.2010 ob 12:44 lepi

      Pa ka lejko Prekmurce pričakujemo od Republike Bana? Edino velke dave drugo nika

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.