https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POLITIKA

Ljutomerski svetniki županjo pozivajo k sklicu seje, županja je tega vesela

Ljutomer, 14.03.2014 ob 10:15  

Skupina svetnikov OS Občine Ljutomer, ki se je poimenovala Enotni za Ljtomer, županjo poziva, da čim prej skliče sejo, na kateri bi občina dobila proračun. Županja je izrazila veselje nad njihovo zavzetostjo za sprejetje proračuna.


Svetniki Občinskega sveta občine Ljutomer, ki so enotni pri svojem zavzemanju za uspešno nadaljevanje del na Sistemu C Pomurskega vodovoda pod vodstvom občine Ljutomer, pozivajo županjo mag. Olgo Karba, da po končani javni razpravi čim prej skliče sejo Občinskega sveta, na kateri bi sprejeli razvojno naravnan ter realno izvedljiv proračun občine.

Po mnenju skupine, ki jo sestavljajo Tihomir Babič, Damjan Bogdan, Jože Grantaša, Sara Karba, Aleksander Kavčič, Jože Klemenčič, Dušan Kosi, Andrej Lah, Aleš Lipovec, Franc Rošker, Branko Smodiš in Robert Štefanec, je županja naredila napako, ko je zavlačevala plačila izvajalcem in jih pogojevala s sprejetjem proračuna. Občina je takrat sicer dobila različna tolmačenja o tem, ali plačila izvajalcem lahko izvede ali ne.

Ob tem svetniki poudarjajo, da nameravajo potrditi realen proračun, kot vsako leto doslej. »Ker očitno županja ne zmore priznati svoje napake, še naprej pogojuje plačila s takojšnjim sprejetjem proračuna, kar je neutemeljen pritisk na svetnike z namenom, da se občini na hitro vsili kredit, ki se je že doslej izkazal kot pretiran in v veliki meri nepotreben,« so zapisali v obvestilu za javnost. Zapisali so še, da so enotni pri tem, da podprejo proračun, ki bo vseboval vse potrebne in realno izvedljive razvojne projekte in občine ne bo zadolžil do skrajne meje.

Svetniki županjo ponovno javno pozivajo, da »preostanek mandata svojo energijo, bolj kot v povzročanje izrednih situacij in ustvarjanju namišljenih problemov, usmeri v sodelovanje in skupno reševanje dejanskih problemov občanov, ki jih imamo v zadnjem obdobju, tudi zaradi njene radikalnosti, vse preveč.« Hkrati svetniki poudarjajo, da je bil v prvem branju že sprejet proračun in da si želijo konstruktivnega sodelovanja, za katerega sta potrebni dve strani. Zato upajo, da bo županja ravnala strpno in z razumnimi dejanji zagotovila normalno delovanje občine.

Naj spomnimo, da je županja Karba pred desetimi dnevi sklicala izredno sejo, na kateri je občinskemu svetu predlagala, da sprejme postopke za spremembo poslovnika, ki bi pospešili sprejetje proračuna, a seja ni bila izvedena zaradi nesprejetega dnevnega reda.

Karba: To je najboljša novica v zadnjih nekaj mesecih

Se je pa na objavljen poziv skupine svetnikov odzvala tudi županja Olga Karba, ki pravi, da je zelo vesela, da se je politična večina v občinskem svetu po petih mesecih nasprotovanja le odločila zavzeti za sprejetje proračuna: »S tem bodo največje težave na Sistemu C odpravljene in lahko se posvetimo izvedbi projektov, ki jih občanke in občani že nestrpno pričakujejo. Menim, da je to odlična novica, najboljša v zadnjih nekaj mesecih.«

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      14.03.2014 ob 11:32 Milan gost

      Kaj se spreneveda, ona vesela? Izvajalce bi morala plačevati ne glede na proračun, vse to jasno kaže, da ignorira zakone in se požvižga na vse inštance v Republiki Sloveniji. Katastrofa je ta naša županja. Saj je bilo že na začetku jasno, da enkrat proračun bo sprejet, da bo brez kreditov in požrešnih neutemeljenih postavk. Zdaj se lepo vidi kdo je ves čas zaviral in izsiljeval, gospa mag. Olga Karba. Občani nismo budale, po vsem tem cirkusu, ki ga je Karbova zganjala po naših in sosednjih občinah , po vsem tem strašenju, da nam bodo izklopili vodo je zdaj res čas, da se županja spakira na SMETIŠČE politične zgodovine.

      15 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. Za komentiranje se morate prijaviti!
    3. gost
      14.03.2014 ob 12:13 Ivek gost

      Pa kaj se grejo ti lotmerški svetniki. Že 3. marca je sklicala županja Karbova izredno sejo s kero bi imeli že proračun sprejet pa so toti isti svetniki zavrnili dnevni red. Pa koga imajo za norca, že pet mesecev ne želijo sprejeti proračuna zdaj pa oni njo pozivajo da naj skliče sejo. Pa toti so že čist zgubili kompas razuma, že lep čas. Podpisniki tega pisma niso za nič več drugo kot da ODSTOPIJO in se spakirajo na SMETIŠČE politične zgodovine in s tem naredijo vsaj enkrat nekaj dobrega za lotmerk.

      5 14 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. Za komentiranje se morate prijaviti!
    5. gost
      14.03.2014 ob 12:29 pravicni777 gost

      No, upam, da jih bo sedaj končno srečala pamet. Še pred tednom dni so svetniki zavračali možnost, da se občinski svet sestane na hitro, da se skrajša javna obravnava in da se pristopi k čimprejšnjemu sprejemanju proračuna. Predlog občinske uprave in županje je bil, da bil proračun lahko sprejet že prejšnjo soboto, da so svetniki zavrnili ta predlog, ves čas so govorili, da ni izrednih razmer (če ne verjamete, si poglejte videoposnetke sej), danes trdijo popolnoma drugače, pozivajo županjo k čiimprejšnjemu sklicu seje. Če so prišli "k pameti", je to dobrodošla novica, vendar glede na njihov besednjak ob pisanju odprtega pisma, v to dvomim. Če bi bila pri svetnikih volja za sprejem proračuna, bi ta lahko bil že zdavnaj pod streho, saj bi ga lahko z amadmaji ustvarili popolnoma po svoji volji. Bomo videli, kaj se bo dogajalo. Glede plačevanja situacij izvajalcem - tu se vidi, da so ta mnenja bolj ali manj jalova in ne stojijo za trdnimi argumenti, glede na to, da na Ministrstvu za finance nihče ni pripravljen prevzeti odgovornosti, če je to mnenje sploh pravilno. Po drugi strani pa potem na TV poslušamo izjave predstavnikov nekega drugega ministrstva, ki je organ upravljanja z evropskimi sredstvi, s sestanka v Gornji Radgona, da se morajo proračuni lokalnih skupnosti nujno sprejeti.

      3 15 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. Za komentiranje se morate prijaviti!
    7. gost
      14.03.2014 ob 12:37 franc gost

      Ivek, v kolikor nebi bilo teh svetnikov bi tvoja županja izčrpala proračun in njen kredit za zadovoljitev svojih bolanih apetitiv in apetitov pr pionirčka. Delež bi skozi povečan obseg dela dobile tudi oprode iz Vrazove 1. Hvala Bogu, da imamo svetnike. Ja, še to župani prleških občin ali boste tožili županjo, zdaj ko je vsem jasno, da je neupravičeno zadrževala sredstva, ma boste ku.. tožili ker ste dedi brez ja.. .

      15 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. Za komentiranje se morate prijaviti!

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.