https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Macho in Mejke nasmejala občinstvo v Beltincih

Beltinci, 15.03.2014 ob 10:30  

Včeraj sta v Kulturnem domu v Beltincih s svojimi skeči občinstvo zabavala in nasmejala Macho in Mejki, ki sta obiskovalcem pripravila 3 skeče, na začetku in na koncu njune predstave pa so zaplesali še plesalci Plesne šole Urška in plesne šole Zeko. Celo predstavo pa je povezovala Frančeska s svojimi zabavnimi vložki.

 

V prvem skeču se je vse vrtelo okrog zakonskega para, ki pričakuje otroka in se vrača iz nakupovalnega centra s še zadnjimi stvarmi, ki jih bosta zakonca potrebovala za novorojenčka. Do poroda pride zunaj pred trgovino, pri katerem pomaga tudi oče in na svet pride njun novorojeni sin, ki pa je, kot opazi tudi oče, temnejše polti. Ob smešnem dialogu so se obiskovalci predstave nasmejali do solz.

Naslednji skeč se je vrtel okrog vedeževalke Gordane in Štefana, ki je izgubil službo, poleg tega pa ga je še isti dan zapustilo dekle in to na zelo neprijeten način, po telefonskem sporočilu. Uteho je iskal v pijači, nato pa je v časopisu, ki je bil zamotan okrog steklenice, prebral oglas omenjene vedeževalke. V upanju, da mu bo pomagala, jo je obiskal. Na smešen način sta Macho in Mejki v tem skeču prikazala oderuštvo in zavajanje Gordane, ki je od nesrečnega Štefana s pomočjo bivšega dekleta želela izvabiti čim več denarja v zameno za nič. Zgodba se je končala na zelo pozitiven način za trpečega Štefana.

V zadnjem skeču pa je bila na šaljiv način predstavljena tema življenja upokojencev v domu za ostarele. Eden od upokojencev je slep, drugi pa nepokreten, za njiju pa skrbi medicinska sestra, kateri je le do denarja, ki ga ima Macho. Do tega je zelo prijazna, medtem ko do njegovega vrstnika manj. Upokojenca skujeta načrt, kako bosta posnela kratek film, v katerem bo glavni igralec Macho in ga bosta objavila na internetu s ciljem, da dobita čim več ogledov. Vse to izpeljeta, po smešnih in kočljivih zapletih pa se izkaže prava narava medicinske sestre in njene nadrejene, ki jo v predstavi igra prej omenjena Frančeska. 

Na koncu večera so zaplesali še plesalci plesne šole Zeko, vsi nastopajoči pa so potem še imitirali pevski zbor Perpetuum Jazile.

 Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija