https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Znanje iz prve roke na GFML

Ljutomer, 19.03.2014 ob 7:35  

Teden obveznih izbirnih vsebin na Gimnaziji Franca Miklošiča Ljutomer je vsako leto zelo zanimiv. Dijakinje in dijaki od zdravstvenega osebja, prostovoljcev, policistov, psihologov, nutricionistov ipd. dobivajo različna znanja, vse od prve pomoči in dela z defibrilatorjem, zdrave prehrane, prometnih predpisov, debate, do vzgoje za mir, družino in nenasilje, prometne vzgoje ter knjižnjičnih in informacijskih znanj. Vsako leto gredo na ekskurzijo po Pomurju raziskovat gotiko in romaniko in v Zagreb spoznavat različne religije.


Letos so si v gledališču v Mariboru in Murski Soboti ogledali predstave gledaliških del, ki so predpisana za maturo, poslušali in podprli so Toma Križnarja, za avstrijske učitelje so predstavili debato, v Budimpešti so tekmovali v znanju o EU in zasedli 3. mesto, najbolj pa so bili navdušeni nad obiski tujih gostov.

V sredo so jih obiskali predstavniki japoskega veleposlaništva in ameriškega veleposlaništva v Sloveniji in govorili o kulturnih razlikah. V četrtek pa so geografijo, zgodovino in sociologijo predavali gostje mednarodnega debatnega turnirja, ki je na GFML potekal od 6. do 8. marca. Sodnica iz Nove Zelandije je govorila o svojem delu z mladimi in o Maorih, učiteljica iz Singapurja je predstavila svojo malo deželo, ki si je od morja že  “iztrgala“ 100km2, novinar iz Indije je predstavil svojo popularno televizijsko debato in delo z mladimi, učiteljica iz Japonske je govorila o japonski kulturi, učiteljica iz Finske pa o kulturnih razlikah.

O kulturnih razlikah pa so se lahko prepričali tudi sami, saj so mladi debaterji iz ZDA, Finske, Japonske, Češke, BIH, Hrvaške, Velike Britanije in Madžarske pripravili mednarodni večer in razstavo, veliko pa jih je tri dni preživelo na domovih dijakov GFML.

Več fotografij v spodnji galeriji...

FOTO: GFML

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.