https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KRONIKA

V Gornji Radgoni in Lendavi odvzeli mladoletni osebi

18.03.2014 ob 6:37  

V preteklem dnevu so policisti na območju Pomurja obravnavali štiri prometne nesreče, devet kaznivih dejanj, dve kršitvi javnega reda in miru, dva primera povoženja divjadi, dve poškodbi vozil na parkirnem prostoru in manjši požar.

V Gornji Radgoni je padel kolesar in se pri tem lahko telesno poškodoval. Ostale prometne nesreče so se končale le z materialno škodo.

Na področju kriminalitete so soboški policisti obravnavali nasilje v družini. Osumljencu je bil izrečen tudi ukrep prepovedi približevanja. V Gornji Radgoni in Lendavi je bilo obravnavano kaznivo dejanje odvzem mladoletne osebe, v Moravskih Toplicah vlom v osebni avtomobil, v Dolnjem Lakošu pa tatvina dreves. Na bencinskem servisu v Murski Soboti je bila obravnavana tatvina goriva, v Grabonošu pa tatvina goriva iz parkiranega tovornega vozila. V Murski Soboti je bil zasežen bankovec za 100 evrov, za katerega se sumi, da je ponarejen.

Javni red in mir je bil kršen dvakrat v zasebnem prostoru. Kršitelja sta se po intervenciji policistov pomirila in s kršitvijo prenehala.

Do 28. marca poteka poostren nadzor nad uporabo varnostnih pasov. Redna uporaba varnostnega pasu lahko reši življenje in je najpomembnejša varnostna naprava v vozilu za preprečevanje hujših posledic voznikov in potnikov v primeru prometnih nesreč.

Pogostejše meritve hitrosti bodo policisti dopoldan opravljali na pomurski avtocesti.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.