https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Še zadnja Razstava poklicev ta četrtek in petek v Murski Soboti

19.03.2014 ob 16:15  

Konec meseca aprila se zaključuje projekt Right Profession – Pravi poklic za razvoj. Gre za čezmejni projekt v okviru Operativnega programa Slovenija-Madžarska 2007-2013. Glavni cilj projekta je zaustaviti rast števila mladih brezposelnih, ki končajo s šolanjem, a zaradi neustrezne izobrazbe ne morejo dobiti zaposlitve ter tako prispevajo k strukturni brezposelnosti v regiji.

 

Pomemben del projekta so Razstave poklicev. Ti dogodki so namenjeni učencem in učenkam od 6. do 8. razreda, ki se bodo v prihodnosti soočali z veliko odločitvijo v svojem življenju – izbiro svojega poklica in z vpisom v srednje šole. Razstave poklicev so namenjene tudi staršem, ki so pomemben dejavnik pri odločanju o izbiri poklica otrok, strokovnemu kadru in splošni javnosti.

Mladi imajo na dogodku priložnost podrobneje spoznati značilnosti posameznega poklica, ustanove, ki ponujajo izobraževanje za poklic ter možnosti štipendiranja. Preizkusijo pa se lahko tudi v ročnih spretnostih, značilnih za posamezen poklic.

Utrinki z jesenske Razstave poklicev, ki se je odvijala v Ljutomeru

Po odmevnih Razstavah poklicev v Gornji Radgoni, Ljutomeru in Lendavi, bo ta četrtek in petek dopoldan zadnji tovrstni dogodek v Murski Soboti, na Osnovni šoli III Murska Sobota. Udeležilo se ga bo čez 450 učencev zaključnih razredov osnovnih šol iz celotne Upravne enote Murska Sobota. Na ogled jim bo praktičen prikaz poklicev, ki bodo za trg dela zanimivi tudi v prihodnosti. Predstavili se bodo mojstri poklicev gastronom hotelir, mehatronik operater, avtoserviser,  strojni tehnik in mizar. 

V programu bodo sodelovali tudi dijaki, ki srednje šole s tovrstnimi programi že obiskujejo. Mlade bo skozi predstavitev poklicev popeljal voditelj Andrej Mernik, za smeh pa bosta poskrbela pomurska komika Matej Mertük - Macho in Boštjan Sinic – Mejke.

Vodilni partner v projektu Right Profession – Pravi poklic za razvoj je Pomurska gospodarska zbornica, ostali slovenski partnerji so Območna obrtno – podjetniška zbornica Murska Sobota , Center Idej Ljutomer in Razvojni center Murska Sobota, ki je tudi glavni organizator dogodkov Razstava poklicev. Trije projektni partnerji prihajajo s sosednje Madžarske.

V začetku aprila bodo projektni partnerji o poteku in dosežkih v projektu Right Profession – Pravi poklic za razvoj, spregovorili tudi na zaključni konferenci na Pomladnem sejmu v Gornji Radgoni, kjer bo na isti dan potekala tudi predstavitev deficitarnih poklicev na razstavnem prostoru Območne obrtno – podjetniške zbornice Murska Sobota.

Več o projektu Right Profession – Pravi poklic za razvoj lahko najdete na socialnem omrežju projekta in na spletnih straneh projektnih partnerjev. Vljudno vabljeni k ogledu napovednika za četrto Razstavo poklicev.

  

     

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.