https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POLITIKA

Občina Grad: Iz proračuna izvzet projekt Podeželski razvojni center Goričko

Grad, 24.03.2014 ob 7:15  

Občinski svet Občine Grad je na 32. redni seji soglasno sprejel prvo branje predloga Rebalansa proračuna za leto 2014 in predlog o oblikovanju treh oddelkov v vrtcu pri Osnovni šoli Grad.


Iz proračuna izvzet Podeželski razvojni center Goričko (faza 1)

Projekt Podeželski razvojni center Goričko (faza 1) je bil namreč s strani Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo zavrnjen. Pri izboru izvajalca za izvedbo projekta Energetska sanacija Osnovne šole Grad so dobili višjo ponudbeno ceno izvedbe del, kot imajo na razpolago sredstev v proračunu. Ministrstvo za kmetijstvo in okolje ni nakazalo sofinancerskih sredstev za tri projekte LAS Goričko: Domače dobrote izpod mlinskega kamna, Kolesarska počivališča in Predavalnice v objemu zakladov Goričkega.

 

Izbor izvajalca za Energetsko sanacijo Osnovne šole Grad predvidoma aprila

Po besedah župana Daniela Kalamara so za projekt Energetska sanacija Osnovne šole Grad izvedli javno naročilo. Na razpis so prispele štiri ponudbe, med katerimi je najugodnejša presegala ocenjeno vrednost za 50.328,56 evrov. "Pred izdajo odločitve o izvedbi javnega naročila in ob podpisu pogodbe je potrebno imeti zagotovljena sredstva v proračunu," je v svojem nagovoru pojasnil Kalamar.

 

V letošnjem letu ne predvidevajo zadolževanja

Energetska sanacija Osnovne šole Grad, ki je prej znašala 408.110,80 evrov, se poveča na 458.439,36 evrov. Za 75.405,60 evrov se poveča tudi vzdrževanje občinskih cest, ki po novem znaša 155.405,60 evrov. Na prihodkovni strani se dodajo LAS projekti v višini 20.382,52 evrov, ki so sofinancirani s strani Ministrstva za kmetijstvo in okolje. Zadolževanje se zmanjša za 86.348,70 evrov, kar pomeni, da se Občina Grad v letošnjem letu ne namerava zadolževati.

V vrtcu pri Osnovni šoli Grad se obetajo trije novi oddelki

Vrtec pri Osnovni šoli Grad bo v šolskem letu 2014/2015 pridobil oddelek 1. starostnega obdobja (11 otrok od 1. do 3. leta), oddelek 2. starostnega obdobja (22 otrok od 4. do 5. leta) in kombinirani oddelek (16 otrok od 2. do 4. leta). 

Na vprašanje svetnikov o poteku del v mrliški vežici Kruplivnika je župan podal odgovor, da je izvajalec že podpisal pogodbo in tudi opravil ogled gradbišča. 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.