https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KRONIKA

Prijeli tujca, ki je prevažal ukradeno motorno kolo iz Italije

 

V preteklih štiriindvajsetih urah so policisti v Pomurju obravnavali tri prometne nesreče, dve kaznivi dejanji, zasegli ukradeno motorno kolo, požar, nenadno smrt, napad psa, tri kršitve javnega reda in miru in dva primera povoženj divjadi.

V obravnavanih prometnih nesrečah se je ena oseba telesno poškodovala. V Murski Soboti je voznik osebnega avtomobila, zaradi nepravilnega premika, trčil v kolesarko. Kolesarka se je pri tem lahko telesno poškodovala.

Na področju kriminalitete so obravnavali vlom in tatvino. V Boračevi je neznanec vlomil v leseno uto in ukradel dve kosilnici in škatlo z orodjem. V Veliki Polani je neznanec iz stanovanjske hiše ukradel motorno žago, dva mobilna telefona in nekaj zlatnine. Policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepa pa so obravnavali  tujca, ki je v kombiniranem vozilu prevažal motorno kolo, za katerega so ugotovili, da je bilo ukradeno v Italiji. Motorno kolo mu je bilo zaseženo.

Obravnavan je bil tudi manjši požar v Črenšovcih. Zagorelo je zaradi samovžiga. Pred prihodom gasilcev na kraj je požar pogasil lastnikov sin.

V Lokavcih sta dva potepuška psa napadla in ubila štiri kokoši.  Dežurni veterinar je psa odpeljal v zavetišče. Ko bo ugotovljen lastnik bodo policisti zoper njega ustrezno ukrepali.

Javni red in mir je bil kršen dvakrat v zasebnem prostoru in enkrat na javnem kraju. Ob intervencijah policije so se kršitelji pomirili in s kršitvami prenehali.

Meritve hitrosti z radarjem bodo policisti opravljali preko dneva na območju Policijske postaje Gornja Radgona in na relaciji Dokležovje – Melinci – Črenšovci – Dobrovnik.

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.