https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Korošec: Otroški oddelek murskosoboške bolnišnice se ne bo zaprl

24.11.2010 ob 14:48  

Vodstvo murskosoboške bolnišnice je danes predstavilo rezultate dela na kadrovskem področju otroškega oddelka. Z novimi kadrovskimi okrepitvami bo delo na tem oddelku tudi v bodoče potekalo nemoteno, v vodstvu pa so zavrnili govorice o zapiranju oddelka. Danes so prejeli tudi 3 tisoč evrov donatorskih sredstev.

Trenutno so  na oddelku tako trije zdravniki. Z ministrstvom za zdravje se  dogovarjajo, da jim bo jeseniška bolnišnica na pomoč priskočila še z enim pediatrom do konca marca. »Za ohranitev delovanja oddelka  smo pritegnili tudi upokojene zdravnike in pediatre koncesionarje ter pediatre iz zdravstvenih domov, kateri so razumeli našo stisko in želeli pomagati«, pravijo v murskosoboški bolnišnici.

Korošec: "Uspelo nam je zagotoviti nemoteno delovanje otroškega oddelka"

S tem vodstvo bolnišnice zavrača namigovanja v javnosti in med zaposlenimi, da naj bi otroški oddelek zapirali. »Vseskozi smo se trudili, da bi delo na otroškem oddelku potekalo nemoteno. V zadnjih tednih še bistveno intenzivneje. Z veseljem lahko rečemo, da nam je uspelo zagotoviti  nemoteno in strokovno delovanje otroškega oddelka,« je povedal direktor Splošne bolnišnice Murska Sobota Bojan Korošec.

Evangeličanska občina donirala 3 tisoč evrov

Na današnji novinarski konferenci so blagajno murskosoboške bolnišnice z donacijo 3 tisoč  evrov obogatili še v vrstah Evangeličanske cerkvene občine Murska Sobota. Gre za sredstva, ki so bila zbrana na letošnjem binkoštnem pikniku. V desetih letih je ob pomoči prostovoljcev in organizatorjev piknika zbrala in bolnišnici predala skoraj 27 tisoč evrov, od tega je bilo 20 tisoč evrov namenjenih otroškemu oddelku.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.