https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Polfinale pesniškega turnirja na gradu Negova

01.04.2014 ob 9:00  

Založba Pivec je v sodelovanju z Zavodom za kulturo, turizem in promocijo Gornja Radgona na gradu Negova priredila drugi polfinale pesniškega turnirja za leto 2014.


Za šest mest v finalu so se pomerili: Cvetka Bevc (Ljubljana), Uroš Brankovič (Bled), Lidija Brezavšček, (Radovljica), Gregor Grešak (Velike Lašče), Mateja J. Hočevar (Maribor), Jana Kolarič (Ljubljana), Jan Krmelj (Maribor), Jernej Kusterle (Jesenice), Miša Shaker (Veliki Gaber), Vesna Šare (Koper), Marica Škorjanec (Ljubljana), Milan Žniderič (Horjul).

Prireditev sta povezovala Zora A. Jurič, pobudnica turnirja in Nino Flisar, urednik pri založbi Pivec. Strokovna žirija (v sestavi Irena Novak Popov, Borut Gombač in Zoran Pevec) je razglasila štiri finaliste, dva pa je z glasovanjem izbralo občinstvo.

Izbrani polfinalisti (Pesniški turnir 2014):

  • Cvetka Bevc – po izboru občinstva,
  • Milan Žniderič – po izboru občinstva,
  • Lidija Brezavšček - po izboru strokovne žirije
  • Jernej Kusterle – po izboru strokovne žirije
  • Vesna Šare – po izboru strokovne žirije
  • Gregor Grešak - po izboru strokovne žirije

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.