https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Štefanec danes začne z delom kot predsednik KPK

31.03.2014 ob 12:15  

Z današnjim dnem novoimenovani predsednik KPK Boris Štefanec prevzema posle od odhajajočega senata, vendar bo delo zaradi odstopa obeh namestnikov okrnjeno.


V Financah poročajo, da bo poleg nove službe dobil tudi novo, ugodnejše posojilo, kar je Štefanec potrdil, a hkrati zagotovil, da si je posojilo začel urejati že pred prihodom na KPK. Zneska in namen posojila ni želel razkriti, a bo vse svoje premoženje in posojila v skladu z zakonom prijavil v 30 dneh po imenovanju.

Kot navaja Delo, bo komisija v Štefanecu imela zakonitega zastopnika, ne bo pa sklepčnega senata. Predsednik bo lahko vodil tekoče posle in usmerjal delo komisije, vendar KPK ne bo mogla sprejeti končnih poročil in načelnih mnenj, kot npr. odmevno poročilo o premoženjskem stanju slovenskih politikov ali nedavnih ugotovitev o korupciji v zdravstvu.

Odhajajoči predsednik KPK Goran Klemenčič je dejal, da je zaradi zapletov pri imenovanju razočaran in jezen. Poudaril je odgovornost predsednika republike in izbirne komisije, ki mu je pomagala pri izbiri novega senata, še najmanj pa za ves teater absurda krivi Štefaneca. Klemenčič ne obžaluje svojega odstopa, je pa razkril določene podrobnosti glede delovanja KPK pod njegovim vodstvom. Tako naj ne bi mogla komisija KPK v času mandata Vinka Gorenaka navezati stika z generalnim direktorjem policije Stanislavom Venigerjem, saj naj bi na uradu veljala tiha prepoved komunikacije s komisijo. Stvari naj bi se spremenile pod ministrom Virantom. Gorenak je Klemenčičeve trditve zanikal, češ da policiji ni dajal ne formalnih ne neformalnih navodil glede komunikacije s  KPK.

Medtem se je oglasil še en zavrnjen kandidat za senat KPK, predsednik Društva kriminalistov Slovenije Jaka Demšar, ki se je v pismu predsedniku republike »jezen in ponižan« retorično spraševal, zakaj ga je izbirna komisija brez obrazložitve ocenila kot neprimernega kandidata.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      31.03.2014 ob 12:59 kamen gost

      Nika na prvo. Počakajmo na njegove rezultate pa te ocenjujmo. Mislin ka si vsak to zasluži.

      5 15 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      31.03.2014 ob 13:39 gost gost

      siromaček!

      10 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      31.03.2014 ob 16:38 ms gost

      Či gledamo što ga je zabral te nam je vse jasno .Maneken pa Števanec sta nej za enoga rednoga

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      31.03.2014 ob 16:49 wolf gost

      Izgleda kot alkoholičar.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      31.03.2014 ob 18:15 izi gost

      bole kak živi mrtvec

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      31.03.2014 ob 19:00 Mike gost

      Baraba stefanec sram te je naj nas pa da si prekmurec

      5 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      31.03.2014 ob 20:22 prekmurka gost

      g. Štefanec nima po vsej verjetnosti osnovne predstave o potrebnih kompetencah za tako delovno mesto.Delo predsednika komisije zahteva vse kaj drugega kot narekovati tajnici neko besedilo.Vstopil je v občutno prevelike škornje, česar pa se seveda ne zaveda. Njegova predstavljena strokovnost bi bila dovolj po moje, za referenta ali pa strokovnega delavca pod vodstvom izkušenega šefa. Na žalost je tako. Kljub temu , da sem zavedna Prekmurka pa me žalosti neznanje in napačne predstave našega rojaka, ki je lahko dober odvetnik, vendar so te reference za predsednika KPK premalo.

      10 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      31.03.2014 ob 23:30 marko gost

      Tij se pa držiš toga dobro plačanoga stočeka,kak pijan plota,samo pazi ka so nogače podrejzane !

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      01.04.2014 ob 8:06 seveda gost

      Štefanec je po meri PS, druače KPK ne bi niti povohal.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      01.04.2014 ob 8:40 fala bogi gost

      Danes se bodo zaćele tresti hlače vsem koruptivnežem v Sloveniji.

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      01.04.2014 ob 19:21 lipica gost

      Naj dela dobro , pravicno in posteno pa bo vse o.k.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.