https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Odlični rezultati izpitov za Nemško jezikovno diplomo na GFML

Ljutomer, 31.03.2014 ob 14:00  

Tretja generacija kandidatov, ki so opravljali izpit za Nemško jezikovno diplomo (DSD) na GFML, se je tudi letos odrezala odlično.  Potem ko se je 18 dijakinj in dijakov dve leti pripravljalo na diplomo, so v začetku decembra opravljali pisni in januarja še ustni izpit iz nemščine. Težko pričakovane rezultate so dobili prejšnji teden in ti so bili odlični.


Od 18 dijakov jih je 12 izpit opravilo na najvišji stopnji C1, 6 pa jih je izpit opravilo na stopnji B2. Izpit za nemško jezikovno diplomo je sestavljen iz štirih delov, ki preverjajo dijakovo bralno in slušno razumevanje, ustno komunikacijo in sposobnost pisanja precej zahtevnega eseja.

Po povprečnem doseženem številu točk se je v primerjavi z ostalimi slovenskimi šolami ljutomerska gimnazija spet zavihtela zelo visoko, in sicer na drugo mesto.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      31.03.2014 ob 16:53 Stewen gost

      ČESTITAM! - Iz kratkega poročila povzemam, da so bili "ljutomerski" gimnazijci zelo uspešni na "Pruefungu" za pridobitev ustrezne listine o znanju nemščine na ustrezni stopnji, ki so A, B, C. Lepo in lahko so za zgled tistim šolam in posameznikom, ki ne psvečajo dovolj skrbi za znanje tujih jezikov, v tem primeru nemščine. Sicer pa sem v VESTNIKU prebral, da so zelo dobri v nemščini tudi na beltinski osnovni šoli. - Resda je angleščina št.1, toda tudi nemščina je v redu, če jo znaš. Seveda ne boste verjeli, da sem se sam z njo spet spoprijel pri 50+ letih in se prebil skozi vse stopnje; koliko pa je pri teh letih, ko marsikoga "napada" demenca, ostalo v glavi, pa je seveda vprašanje, na katerega bi lahko odgovoril tisti, s katerim bi se pogovarjal, dopisoval. Slovnica je težka, členi delajo marsikomu težave, tudi pasiv, ki je zelo uporabii, pri nas pa ga "pereganjamo" iz tekstov. Imam občutek, da mi dobro gre konjuktiv II in sestavljeni preteklik - perfekt. - Seveda mi je to hobi, zato ne bom znanja uradno preverjal. Včasi pa me "prime" in delam teste, ki jih ponujajo v reševanje nemške šole širom sveta. In rezultat: B1 oz. B2. To pa je že nekaj. Zdaj samo upam, da bom dosegel C!1 še prej, preden pride pome matilda. Kaj pa potem? Morda mi nemščina tudi tam pride prav: morda pa bom srečal nemško govorečo Matildo Mathilde). Zdaj pa udarite po meni!

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      01.04.2014 ob 17:07 wewe gost

      B1 B2 je keks, sam imam C1 in sem ga dobil na GMS,tudi c1 ni nič kaj posebnega za tistega ki se je že srečal z nemščino in ni potrebno nobeno globje znanje nemščine, malo televizije ko si mlad pa je. Najvišja pa je stopnja C2, to stopnjo imajo prevajalci.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.