https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

»Podjetni petek« za zaposlovanje mladih

01.04.2014 ob 13:00  

V okviru podjetniških aktivnosti Zaposlitvenega kluba Gornja Radgona, je v prenovljenem Mladinskem centru v Gornji Radgoni potekal zanimiv zaposlitveni dogodek za mlade, ki so ga poimenovali »Podjetni petek«.


Na dogodku, ki sta ga pripravila Zaposlitveni klub Gornja Radgona in Zavod za kulturo, promocijo in turizem Kultprotur, so se predstavili strokovnjaki iz različnih uspešnih podjetij in drugih uspešnih gospodarskih družb iz Prekmurja in Prlekije. Na ta način so se mladi, večinoma visoko izobraženi kadri, skušali približati predstavnikom uspešnih organizacij iz regije, s čimer bi si izboljšali možnosti za zaposlitev.

Na podjetno-zaposlitvenem posvetu, ki ga je vodila članica Zaposlitvenega kluba Barbara Fekonja so sodelovali: Niko Miholič, iz družbe KMG PanOrganic iz Prlekije, ki skrbi za proizvodnjo prleškega – slovenskega česna; Marjetka Jakob iz Pomurskega tehnološkega parka; dr. Stanko Kapun, vodja Kmetijsko svetovalne službe pri KGZ Murska Sobota in Romeo Varga iz Regionalne razvojne agencije Mura. Marjetka Jakob, ki je v Pomurskem tehnološkem parku vodja start up inkubacijskega centra, kjer svetuje start-up podjetjem, potencialnim podjetnikom oz. tistim, ki o tem šele razmišljajo, brezposelnim ipd., je predvsem spregovorila o tem, kako najti pravo idejo, zagnati podjetje, vzpostavljamo vezi med višjimi šolami, študenti in podjetji. Spregovorila je tudi na temo »Od poslovne ideje, do poslovnega načrta«. Ne le, da so se iskalci zaposlitve na predavanju srečali z dobrimi primeri iz prakse, ampak jih je Jakobova obenem postavila na realna tla, ki so potrebna pri zagonu sleherne poslovne ideje. Le ta so za uspešen zagon v času neskončne konkurenčnosti na trgu več kot neizogibna.

Svetovalec direktorja pri RRA Mura Romeo Varga, pa se je zavzel za spremembo poklicnega izobraževanja. »Poglejte si primer iz sosednje Avstrije, kjer tik ob naši meji, mladi večino učne dobe preživi na praksi in malenkost v šolski klopi. Tako otrok zelo zgodaj spozna, kaj in kako bo delal. Škoda je, da večina staršev otrokom pove, da naj gredo študirati, da bodo sedeli za računalnikom, pozneje pa to nikamor ne pripelje. Zapomnite si, da je vsako delo veliko poslanstvo, samo moraš biti dovolj kreativen, ne glede na izobrazbo. Ničesar se ne sramujte«, je dejal Varga.

 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      01.04.2014 ob 19:14 Jojo gost

      Štiri nastopajoče spremlja nekaj občinstva. Štirje "siti" torej prepričujejo "lačne". Pa da ne pozabimo deleža novinarjev v množici "lačnih". S takšnimi predavanji in "prazno slamo", nam ni pomoči. ŽAL! "Lačni" bi še mogoče delali, ampak zagon je pa v tej zafurani državi nemogoč. Ostane "lačnim" samo še " delo na črno"?

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      02.04.2014 ob 7:14 47 gost

      Politika ne lažite mladim da jih boste zaposlili,ker jim lažete,kot njihovim staršem.Govoriti je lepo a vrak je storiti.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.