https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KULTURA

FOTO: V Ljutomeru območno srečanje vrtčevskih folklornih skupin

Ljutomer, 02.04.2014 ob 12:00  

V torek, 1. aprila, je v Domu kulture v Ljutomeru potekala prireditev »Dere sen jas mali bija«. Nastopile so vrtčevske folklorne skupine iz občin Ljutomer, Veržej, Križevci in Razkrižja. Šlo je za srečanje s pred selekcijskim izborom za uvrstitev na regijsko srečanje, ki bo 15. maja v Lendavi.


Sodelovalo je pet folklornih skupin s skupno 85 sodelujočimi, in sicer iz vrtcev Križevci, Razkrižja, Stročje vasi, Veržeja in Ljutomera.

Srečanja otroških folklornih skupin se lahko udeležujejo otroške folklorne skupine vrtcev in društev (omejitev je starost otrok do 6 let) s programom, ki je nastal v tej sezoni in še ni bil predstavljen na katerem od srečanj JSKD. Včerajšnjo revijo si je ogledala strokovna spremljevalka Nežka Lubej, ki izbira program za Regijsko srečanje otroških folklornih skupin.

Po besedah vodje območne enote JSKD Ljutomer Mire Rebernik Žižek, na njihovem področju ugotavljajo porast otroških folklornih skupin, zato pripravljajo ločeno srečanje za vrtčevske skupine. Iz leta v leto se izboljšuje tudi kostumska podoba, kar je posledica načrtnega spodbujanja šol in društev, da se prijavljajo na vsakoletni javni razpis pri JSKD za specializirano opremo, kamor uvrščamo folklorne kostume.

Ob koncu prireditve je zbrane nagovorila še predsednica JSKD OI Ljutomer Cilka Jakelj. Vsem nastopajočim ter njihovim vodjem je čestitala za uspešen nastop in za ves vložen trud.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.