https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Danes na sodišču: Rode od Karbe in Dela zahteva 30 tisočakov

02.04.2014 ob 8:45  

Prleški novinar Dela Dejan Karba in kardinal Franc Rode se bosta danes srečala na sodišču zaradi zgodbe, v kateri je Karba pisal o domnevnem očetovstvu kardinala Rodeta.


V Delu so avgusta 2012 objavili zgodbo o tem, da naj bi kardinal Rode pred leti imel intimno razmerje s Tanjo Bredo Stelzer, ki je čez leto dni rodila sina Petra. Slednji je nato od Rodeta zahteval test očetovstva, ki pa je pokazal, da Rode ni Stelzerjev oče.

Foto: mediaspeed.net

Rode je odločno zanikal, da bi prelomil celibat, kmalu po objavi rezultatov testa očetovstva pa je vložil kazensko tožbo zoper Karbo, v kateri ga obtožuje kaznivega dejanja opravljanja. Po kazenski tožbi proti Karbi, katere sojenje se sicer še ni končalo, se je Rode odločil tudi za pravdo, ki se začne danes. Kot poroča STA, Rode od Dela in Karbe zahteva 30.000 evrov odškodnine in opravičilo. Če ne bo uspel s poravnavo, bo sledilo pravdanje.

    Komentarji

    1. gost
      02.04.2014 ob 9:30 zoja gost

      gde se je test delo?

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      02.04.2014 ob 9:32 kardinal gost

      Pa to ne moreš verjeti, kaj se gre en odstavljeni škof in bivši kardinal. Frančišek I. ga je decembra odstavil zaradi vseh njegovih norosti in nepravilnosti, ki jih je počel in delal škodo Cerkvi na Slovenskem. Sedaj bi pa še rad denar. Iz tega se vidi, da je POHLEPEN in ne vidi nič drugega, kot denar. Kot nekaj let nazaj, ko je v eni izmed cerkvic pridigal o skromnosti, pripeljal se je pa z Mercedesem S klase. Očitno se bo Vatikan še enkrat moral oglasiti. POHLEPNEŽ. Sicer ima Vatikan še eno opravilo v Pomurju, ki ga ljudje že komaj čakajo.

      7 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      02.04.2014 ob 10:10 Gost Peter gost

      Ali ni eno izmed pravil, da si kristjani odpuščajo, kajne g. Rode???

      6 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      02.04.2014 ob 11:38 XY gost

      Naj ga iztoži, nato pa naj nameni denar za slabše situirane. S tem bo pokazal, da je veličina, v nasprotnem primeru se moram strinjati s predhodnimi komentarji.

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      02.04.2014 ob 11:58 marko gost

      Vidin ka so popi na ton portali gor ka so minuse talali, kda je rejč o Rodeti. Popi si ga naj domou pelajo če je tak svetnijk. Nega nevole če je babo enodo pa deco napravo. Problem je ka nešče priznati, laže pa šče touži za pejneze. Samo za pejneze mu gre. De trbelo malo na zagovor k papeži kak of nemški pohlepnež. Si so glijni. Enodili bi pa pejneze bi meli. Med lidmi pa se delali svetnijke.

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      02.04.2014 ob 12:28 gost kristjan gost

      Vljudno prosim, da nekateri ne zalite custva nas kristjanov. Ce bi nekaj takega napisali muslimanskim vernikom'. Si lahko mislite kaj bi bilo.mislim, da g. Rode opraviceno tozi tega novinarja,ker bi to naredil vsak clovek. Vse tiste ki mlatite cerkvene dostojanstvenike pa samo to. Upam,da vasi sorodniki ko umrete ne bodo hodili okrog duhovnikov, pa ali katoliskih ali evangelicanskih ali pravoslavnih, in prosili pokopljimo ga cerkveno. Milim,d razen v prekmurju, tuudi novinar je od tu, se taki grdi napisi ne bi pojavljali.

      8 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      02.04.2014 ob 13:47 NIna gost

      Odvetnica Zidar Klemenčičeva: Karba ne razume teže svojih izjav o Rodetu

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      02.04.2014 ob 17:00 marko gost

      Znaš ka tij gost kristjan. Ne mejšaj čustev pa vere pa Rodeta. Dobro so znali v Vatikani zakaj so ga odstavili. Tou ka pijšeš o pokopavanji smo lani ob ten časi čüli na Goričkon da se je liden grozilo ka se jih nede pokapalo ka so se gor zeli za siromaka Martina. V glavnon je zveličanje nej odvisno od tega če de pop poulek pri pokopi. Znamo pa što s takšimi grozi. Tisti, ki zagovarja Rodeta je nej kaj dosti vrejden. Ge san tüj kristjan pa ti poven ka tou ka je delo Rode je daleč od toga ka je Kristus fčiu. Tou ka delajo eni škofje pa popi je daleč od vere. Ta ka se ne skijvli za krščanstvon pa ne mejšaj vere pa šče neke muslimane pa ne ve ka vse mejšaš. Pijšeš cerkveni dostojanstveniki. Tak se me nasmiđo, ka san k sebi nej mogo. Tej so nikdar nej meli dostojanstva ka so preveč pohlepni pa napihnjeni.

      8 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      02.04.2014 ob 17:58 XY gost

      @marko Nisem vernik, toda ti meni raloži s katere pozicije so Rodeta odstranili v Vatikanu? Pa saj je še vedno kardinal.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      02.04.2014 ob 19:32 nevernik gost

      @gost kristjan, s ten ka zagovarjaš cerkev pa krščansko vero žališ moja ateistična čustva. s ten ka zagovarjaš pravljičarstvo žališ zdravo pamet pa logiko. pravljičarski krožki se naj izvajajo v za to namenjenih ustanovah nej pa ke v sakši drek vtikavajo.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      02.04.2014 ob 19:34 nevernik gost

      @XY, če tebe vržejo iz službe zaradi nevestnega dela in si doktor po poklici ti ne vzemejo naziva doktor ampak ti samo prepovejo opravljanje toga poklica.... nekak tak je lekar tudi z Rodeton.

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      02.04.2014 ob 21:03 XY gost

      @nevernik Od kod ti to, da so ga odstranili. Da ne mešaš slučajno s slovenskimi nadškofi?

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      02.04.2014 ob 21:39 gost gost

      gost kristjan....marš

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      02.04.2014 ob 22:22 nevernik gost

      gučalo se je ka bi ga naj prisilili v odstop in odhod v penzijo zaradi sumljivih povezav: http://demokracija.si/v-fokusu/druba/4692-kardinal-rode-v-pokoj-zaradi-kandala-z-legionarji , itak pa cervenjaki vedno vse zanikajo. :)

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      03.04.2014 ob 21:10 prekmurje zbudi se gost

      NAJ PLAČA ZA PRLJAVE POSLE , KI JIH JE DELAL ZA STRICE IZ OZADJA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.