https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

NOGOMET

Damir Rob: Dogajanja v klubu so pustila posledice na igralcih

Lendava, 26.11.2010  

Po dveh četrtinah prvenstva lendavska Nafta še vedno zaseda odlično četrto mesto, čeprav zadnja dva meseca nimajo več rezultatov, kot so jih imeli na začetku prvenstva. Za to je po mnenju trenerja Roba v večji meri krivo stanje v klubu, malo pa tudi poškodbe.

Pred letošnjo sezono so v Lendavi povsem prevetrili igralsko zasedbo, zato so Nafti praktično vsi pripisovali borbo za obstanek, a zgodilo se je ravno nasprotno. Dokazovanja željni igralci pod taktirko Damirja Roba so iz tedna v teden presenečali vso nogometno javnost. Po desetih krogih so zbrali dvaindvajset točk, le dve manj od Maribora, ter bili na drugem mestu skupaj z Domžalami, nato pa je njihova pot šla samo še navzdol.

Poškodbe in negotovo stanje v klubu

Sledila sta dva zaporedna poraza, razočarani in obupani nogometaši, ki niso že nekaj mesecev prejeli plačila, pa so en dan tudi stavkali. Poleg negotovega stanja se je trener Rob soočal tudi s kratko klopjo, ki so jo poškodbe še skrajšale. Od takrat naprej niso več niti enkrat zmagali, šele v soboto pa so prvič po tretjem krogu s tretjega mesta padli mesto nižje. In kaj je v večji meri vplivalo na slabe rezultate, stanje v klubu ali poškodbe? "Poškodbe so sestavni del nogometa in so neizogibne. Na srečo teh ni bilo v prvi četrtini sezone. Vedeli smo, da bo ozek kader  kjer tretjina igralcev še nima prvoligaških izkušenj tudi odločilen, vendar menim, da je na slabe rezultate odločilno vplivala  trenutna situacija v klubu in ne poškodbe," meni Rob.

Še vedno v zgornjem delu lestvice

Kakor koli gledano, je četrto mesto po osemnajstih krogih veliko več od pričakovanj, obstaja pa grenak priokus. "Občutki so mešani. Z rezultati po končani polovici prvenstva sem in nisem zadovoljen. Prepričan sem, da noben ni pričakoval, da bomo komaj v zadnjem krogu pol sezone zapustili tretje mesto na lestvici, saj smo bili do takrat najmanj tretji na lestvici.

Ne smemo pozabiti, da je v igralskem kadru v primerjavi s prejšnjo sezono prišlo do popolnega remonta,  saj je 16 igralcev zapustilo klub in se igralski kader bistveno pocenil, pomladil in zmanjšal, ter je v klubu narejena usmeritev na mlade domače igralce in igralce iz regije. Na drugi strani sem pa razočaran, saj sem mnenja, da bi lahko bili še boljši in višje na lestvici, ker je začetek bil odličen," pravi Rob in dodaja, da se na zadeve, ki so se zgodile po desetem krogu ni dalo vplivati, so pa pustile posledice.

Ko bi prvenstvo imelo le deset krogov …

Ob nadaljnjih slabih rezultatih Lendavčanov se že v dveh krogih teoretično lahko zgodi, da padejo tudi na osmo mesto, zato je kot na dlani vprašanje, kako priti iz krize. "Najraje bi, da je sezone konec. Vedel sem in opozarjal, da bodo vsa ta dogajanja v zadnjih dveh mesecih v klubu pustile posledice in da ne morejo prinesti nič pozitivnega na daljši rok. Najboljše bi bilo za našo ekipo, da bi že po desetem krogu bil sezone konec, tako bi bilo dovolj časa, za ureditev stanja v klubu in da odgovorni v klubu povedo kako naprej," pravi Rob. A prvenstvo še zdaleč ni končano, samo v jesenskem delu prvenstva čakajo prvoligaše še štirje krogi, če bodo vremenske razmere to dovoljevale.

V Lendavi čakajo na vrnitev Vinka in skupščino kluba

Pri rezultatih ob polovici prvenstva Nafte pa lahko vidimo še eno zanimivost. Do dvanajstega kroga so dosegli modro-beli kar 26 zadetkov, kar je bilo še dva več od Maribora in so bili tudi najučinkovitejši v ligi. Od tega je dosegel kar deset zadetkov Jože Benko, ki je še danes prvi strelec lige, štiri zadetke in številne asistence pa je prispeval mladi Vedran Vinko. Slednji je za dobre predstave po dveletni pavzi prejel vpoklic v mlado reprezentanco, kjer pa se je poškodoval. Od takrat dalje je Nafta v šestih tekmah dosegla zgolj tri zadetke, od tega Benko enega. Je to zgolj naključje, ali pa 20-letnika Nafta tako pogreša?  "Zanimivo, da se pokazalo, da je igralec, ki je lani igral v tretji ligi, tako pomemben za našo ekipo. Vesel sem zaradi njega in res škoda, da je na tekmi mlade reprezentance, ki jo je komaj čakal, staknil to poškodbo gležnja. To, da so rezultati,  ko njega ni, slabši, je po moji oceni naključje, vendar komaj čakamo, da bo Vinko znova zaigral. To bo se zgodilo kmalu," pravi Rob. 

Ob Vinku, ki počasi sanira poškodbo, je sezona že zaključena za Ivana Filipoviča, ki je imel v torek operacijo prednjih križnih vezi, poškodovan pa je še steber obrambe Stjepan Caban. "Za enkrat se zelo dobro počutimo zgoraj in ne vem, zakaj ne bi še naprej tam ostali," optimistično zaključuje Rob. Nafto v bližnji prihodnosti čaka tudi nova volilna skupščina, kjer bo imenovano novo vodstvo.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.