https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POLITIKA

Občina Beltinci: Zelena luč proračunu, ki je sorazmerno varčevalno naravnan

Beltinci, 03.04.2014 ob 7:00  

Občinski svet Občine Beltinci je na 29. redni seji soglasno sprejel drugo branje proračuna za leto 2014. Med drugim je potrdil tudi odstop svetnika in podžupana Mateja Zavca ter obravnaval kar 22 amandmajev, med katerimi je bil vložen tudi amandma Projekta center Beltinec, ki se izvzame iz letošnjega proračuna.


Razlogi za odstop Zavca zdravstvene narave

Zavec je županu Mateju Gombošiju vročil odstopno izjavo 14. 03. 2014, ki mu je s tem dnevom prenehal veljati dosedanji mandat. Svetniki so soglasno sprejeli odstop Zavca ter na ta način potrdili, da mu preneha mandat predsednika v Komisiji za mandatna vprašanja kot tudi v Komisiji za evropska vprašanja in članstvo v Odboru za prostorsko planiranje. Vse te funkcije bo nadomestil novi izvoljeni član.

"Odstopam izključno iz zdravstvenih razlogov, saj je preobremenjenost v zadnjih štirih mesecih zelo vplivala na moje zdravlje. Ker mi je družina na prvem mestu, služba na drugem, sem se moral odpovedati političnemu delovanju, ki je na tretjem mestu," je v svojem nagovoru pojasnil Zavec. Po besedah župana je Zavec bil delaven član Občinskega sveta, ki je tudi korektno opravljal funkcijo podžupana, zato njegov odstop sprejema z obžalovanjem.

Proračun sorazmerno varčevalno naravnan

Od zadnje seje 26. 02. pa vse do 14. 03. 2014 je potekala javna razprava, kjer so se sprejemali predlogi z vseh strani. V tem času so bili tudi klicani Odbori občinskega sveta, ki so na svojih področjih oblikovali mnenja. Uskladili so se s Krajevnimi skupnostmi ter pripravili in dopolnili predlog za drugo branje proračuna.

Kot je navedel župan, so dobili kar 22 amandmajev, ki so jih svetniki lahko vložili do 25. 03. 2014. Nekateri svetniki so vložili po več amandmajev. Večina amandmajev je bila sprejetih, med drugim tudi amandma Projekta center Beltinec, ki se črta iz letošnjega proračuna. Na podlagi vseh izglasovanih amandmajev se bo Občina Beltinci v letošnjem letu zadolžila za približno 60.000 evrov. V primerjavi s prvotnim zadolževanjem je novo zadolževanje znižano na minimum.

Soglasni tudi o načrtu ravnanja s stvarnim premoženjem

Razpolaganje z nepremičnim premoženjem v lasti Občine Beltinci se za leto 2014 načrtuje v okvirni ocenjeni vrednosti 361.919,54 evrov. Na podlagi nekaterih izvzetih nakupov nepremičnega premoženja je prišlo do znižanja. Prvotno predvideni nakupi so se namreč zmanjšali iz 174.147,26 evrov na 92.078,76 evrov. Na predlog sklepa Alojza Srake, da se na račun povečanega zadolževanja občine predvidi nakup od zadnje hiše v Lipovcih do prve hiše v Gančanih, so svetniki podali soglasje.

Cena odvajanja komunalne in padavinske odpadne vode ostaja enaka

Obravnavali in potrdili so tudi ceno odvajanja in čiščenja komunalne in padavinske odpadne vode z javnih površin ter višino subvencioniranja cen teh storitev v višini 77,76 odstotkov, ki se zagotovi v proračunu Občine Beltinci. Cena odvajanja ostaja enaka in znaša 0,14 evrov/m³, cena povezana z greznicami znaša 0,28 evrov/m³, cena omrežnine za neprofitne dejavnosti pa brez subvencije znaša 4,6 evrov na mesec. Znesek subvencije omrežnine znaša 3,5 evrov, omrežnina za odvajanje komunalne in padavinske odpadne vode z javnih površin pa vključno s subvencijo znaša 1,02 evrov na mesec.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      03.04.2014 ob 14:44 KARČI gost

      Odstop gosp. Zavca , se je moral zgoditi ! Sedaj se bojo začele zdravstvene težave !? Saj se bo izlizal!?

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      03.04.2014 ob 16:11 marjan gost

      škoda časa, ki ga je porabil za dopovedovanje bedakom.

      2 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      10.04.2014 ob 4:40 gost gost

      -Ja sprejeti Beltinski proračun zgleda zdaj, ko je brez centra Beltincev kak drevo, če ga pes poščij, Vsaki kužek, ki mimo gre dvigne zadnje premoženje pa tak 13x.

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      12.04.2014 ob 12:52 gost gost

      Ja ge pa so slike, ge bi bilij vidni trije veliki (2 SDS člana, Kovač, Maučec) inveliki šef vseh stvari v navezi župan - cerkev gospod Benkovič, keri so naknadno prišli bodrijt svetnike SDS in SLS. Tou so pravi strijci iz ozadja, pa nekaj jih še falij. Zgleda, ka jih je san župan povabo kda je vido, ka so prisotni nekateri občani, ka nasprotujejo trgi Benkovič - Bomboši.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      23.04.2014 ob 21:59 gost gost

      -ja falij slika od gospe z starinskimi spodnjimi gatami, ki je bijla tudi na seji ge so pritisnili na romskoga svetnika, da je od straha dvignil roko, ka je štel povedati, ka ga morijo, da naj stopi v borčevske vrste, nekaj bomo ti že dali zatou.tak so zrasli na trinajst. Slava velika.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.