https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KRONIKA

Nesrečen dan za mladega moškega v Spodnjem Konjišču

 

V preteklem dnevu so policisti v Pomurju obravnavali sedem prometnih nesreč, šest kaznivih dejanj, požar, eno kršitev javnega reda in miru, dva primera povoženja divjadi, poškodbo vozila na parkirnem prostoru, v vozilu tujega državljana odkrili 2110 škatlic cigaret in zaradi vožnje pod vplivom alkohola pridržali voznika osebnega avtomobila.

 V Ljutomeru je voznica osebnega avtomobila odvzela prednost peški, ki je prečkala vozišče na zaznamovanem prehodu. Ob trčenju je peška utrpela lahko telesno poškodbo in po nesreči poiskala zdravniško pomoč v ZD Ljutomer. V ostalih prometnih nesrečah je nastala samo gmotna škoda.

Na področju kriminalitete so obravnavali tri vlome, poškodovanje tuje stvari, ogrožanje varnosti in povzročitev splošne nevarnosti. Policisti PP M. Sobota so obravnavali dva vloma v stanovanja, odkoder je neznani storilec ukradel zlat nakit v vrednosti 2 000 EVR. V Moravskih toplicah je neznanec na gradbišču vlomil v priročno skladišče in odtujil agregat v vrednosti

1 600 EVR. Na Pogledu je neznanec na parkiranem osebnem avtomobilu razbil zadnje steklo in poškodoval lak ter lastniku povzročil za 1 000 EVR škode.

V Spodnjem Konjišču je prišlo do tragičnega dogodka v katerem je ena oseba umrla. Enaintridesetletni moški je odšel na podstrešje gospodarskega poslopja, kjer je pod njegovo težo popustil ladijski pod nad odprtino, tako da je le-ta iz višine 4,4 m padel na tla. Ob padcu je utrpel hudo poškodbo glave. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan na UKC Maribor, kjer pa je umrl. Okoliščine dogodka policisti še raziskujejo.

V Domajincih je prišlo do požara v katerem je zgorel hladilnik.

Javni red in mir je bil kršen le enkrat na javnem kraju. Kršitelj se ob intervenciji pomiril.

Meritve hitrosti bodo policisti skoz dan opravljali na relaciji M. Sobota-Kuzma-Radenci in M. Sobota – Hodoš.

 

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.