https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Radgonski otroci s pesmijo in plesom v pomlad

Gornja Radgona, 03.04.2014 ob 9:00  

V osnovni šoli Gornje Radgone je potekal kulturni dogodek o starih običajih, ki ga je organiziral JSKD OI Gornja Radgona

 

V osnovni šoli Gornje Radgone so se otroci iz vrtca poklonili pomladi s plesom in pesmijo. V polni dvorani osnovne šole so otroci v šestih skupinah nastopili s prikazovanjem starih običajev.  Udeleženih je bilo 6 folklornih skupin iz različnih vrtcev. Med gledalci je bila in ves dogodek spremljala tudi dolgoletna folklornica, avtorica številnih odraslih postavitev, mentorica prav tako številnih folklornih taborov in izobraževanja, Nežka Lubej. Kulturni dogodek je odprla namestnica ravnatelja, Nada Žitek. Kot prvi so nastopili otroci folklorne skupine vrtca Radenci, Mehurčki, ki kot krožek delujejo že 5. leto.

Pod vodstvom in mentorstvom avtorice Jasmine Fašalek Paldauf so otroci nastopili z Zajčkom. Sledil je nastop otroškega folklornega krožka vrtca Manka Golarja Gornja Radgona, v katerem so plesali v ritmu pesmi "Dere sen še v jenjki skaka" pod mentorstvom Jasmine Fašalek Paldauf in Slavice Balažic.

Sledil je nastop vrtca Sonček iz Svetega Juriju ob Ščavnici. Folklorna skupina kot krožek deluje že peto leto. Vanj so vključeni otroci stari med 5 in 6 let. Nastopili so v igri in plesu "Pridne peričice", pod vodstvom Mateje Osterc in Lidije Ropoša. V nadaljevanju so otroci iz skupine, imenovane "Šmentana muha", odeti v posebne folklorne obleke, v plesu in pesmi predstavili "Moj očka ima konjička dva". Avtorica programa in vodja skupine je Janja Ogrlič. Kot druga skupina vrtca Radenci, Mehurčki, v kateri so večinoma fantje, stari med 4 in 5 let, so nastopili v igri "Mati pogače pečejo"

Vodja skupine in avtorica ob Sabini Senčar je Jasmina Fašalek Paldauf. Kot zadnji so se predstavili otroci iz vrtca Manka Golarja Gornja Radgona. V skupini so otroci stari od 5 do 6 let. V igri "Mati potice pečejo" so v glasbi in plesu, pod vodstvom Tatjane Jakopec Kager, do dobra navdušili poslušalce. V zaključku prireditve je predsednik Sveta OI JSKD Gornja Radgona, Milan Nekrep podelil priznanja vodjem skupin.  

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      03.04.2014 ob 10:24 Suzana gost

      Drugi so bili otroci enote Negova pod vodstvom Jasmine Paldauf in Slavice Balažic,ki so tudi na sliki :)

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.