https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POLITIKA

Beltinci: Na občini razočarani nad političnimi interesi pri sprejemanju proračuna

Beltinci, 04.04.2014 ob 11:00  

Občino Beltinci je v preteklih dneh razvnela debata o tem, ali v proračun občine vključiti projekt ureditve vaškega jedra, za katerega bi občina lahko pridobila 620.000 evropskih sredstev. Ker se občinski svet s projektom ni strinjal, so ga izključili iz letošnjega proračuna, na občini pa so izrazili razočaranje nad njihovo odločitvijo.


Na uredništvo smo prejeli izjavo za javnost, ki jo je podala občina potem ko je bil sprejet proračun brez omenjenega projekta. Izjavo objavljamo v celoti:

Zaradi političnih odločitev svetnikov bo občina Beltinci najverjetneje izgubila 620.000 evrov evropskih sredstev

Svetniki občinskega sveta so, v nasprotju z voljo večine občank in občanov, iz občinskega proračuna izključili projekt ureditve upravnega središča občine Beltinci.

Svetniki občine Beltinci so na zadnji seji Občinskega sveta obravnavali predlog proračuna, ki sta ga pripravila občinska uprava in župan dr. Matej Gomboši. Večina svetnikov je nasprotovala večinskemu mnenju občank in občanov občine Beltinci, ki so podprli projekt ureditve upravnega središča občine Beltinci med občinsko stavbo in gradom. Kljub predlogu župana, da se v skrajnem primeru, v kolikor je to želja svetnikov, izvede referendum, tega predloga niso upoštevali in so kljub drugačnemu mnenju občank in občanov, sprejeli odločitev, s katero je občina izgubila sredstva iz evropskih skladov. S svojimi drugimi predlogi so svetniki še zelo okrnili postavko za obrtne cone, ki so bistvene za prihod investitorjev in sredstva raje namenili za igrišča po posameznih vaseh. S svojimi predlogi so precej zmanjšali proračunsko rezervo občine Beltinci in zelo omejili pristojnosti župana pri izvajanju proračuna. S temi dejanji so otežili učinkovito in uspešno delo župana in občinske uprave, ogrozili razvoj občine in poteptali realne potrebe, ki so jih izrazile občanke in občani občine Beltinci.

V predlogu proračuna, ki sta ga pripravila občinska uprava in župan, je bilo mnogo potreb, ki so jih izrazile krajevne skupnosti in vsi projekti, kjer bi lahko občina črpala evropska sredstva, saj je bil cilj, da se dosedanja dobra praksa na tem področju nadaljuje in da se za razvojne in infrastrukturne projekte porabi čim več evropskih sredstev. Žal so svetniki, brez vsakršne odgovornosti, nasprotovali razvojnim potrebam občine in pričakovanjem občank in občanov. Očitno jim ni mar za katastrofalne posledice njihovih odločitev, saj bo zaradi teh odločitev občina Beltinci, v izredno težkih časih, najverjetneje za vedno izgubila več kot 620.000 evrov evropskih sredstev.

Očitno pri svetnikih ni prevladal razum in so v ospredje postavili politikanski interes po političnih igrah v občini Beltinci. Žal so tako županu in občinski upravi bistveno otežili delo v smeri ustvarjanja pogojev za varno in kvalitetn življenje v občini ter ohranitvi razvojne usmeritve občine. Očitno za njih ni pomembno, da občina z dodatnimi viri – z evropskimi sredstvi – uredi ustrezno infrastrukturo in da poudarek na naših pomembnih zgodovinskih dogodkih.

Ob tem je župan dr. Matej Gomboši poudaril: »Kljub metanju polen pod noge s strani svetnikov, bom s sodelavci v občinski upravi nadlajeval delo za dobro občank in občanov. Vsi, ki me poznajo, vedo, da želim delovati le za dobro ljudi. S tem namenom smo sodelavci pripravili predlog proračuna. Sem pa mnenja, da politiziranje, delitve, norčevanje in nagajanje, ne sodijo v Občinski svet. Očitno so nekateri svetniki politiko postavili v ospredje in jih ne zanima interes občank in občanov, kar me žalosti. Pretekla tri leta smo v občini brez problemov dobili usklajen proračun. Letos, ko so volitvem pa je vse drugače. Žal očitno pri nekaterih izkušenih svetnikih politiziranje prevlada nad interesom občank in občanov, kar je zelo žalostni in nedopustno. Zato sem mnenja, da politika ne sodi v občinski svet in da od politikantstva občina še ni imela nobene koristi. Štejejo le dejanja, zato se od politike ograjujem in nadaljujem s trdim delom za dobre ljudi.«

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      04.04.2014 ob 12:15 isthvan gost

      koalicija Benkovič in co. se jouče ka si raznorazni županovi svaki, sam vodja beltinske cerkve(občine), vodja glasbene šoule, in še nekateri ostali nedo mogli več grabiti (kradnoti) kak so si lejko do zdaj. Je pa zanimijvo kak se zdaj omenjajo volitve, seveda skrajni čas je tudi za župana ka bi kao začno nekaj "delati" gda je trij lejta počijval na projektaj svojij predhodnikof, keri so bilij tak deleč nastavleni ka bi se izvedli čij gestapo buo župan ali pa nej. Seveda zaj pa kao nekaj začnemo, ker za zadnja tri lejta s kejn se lejko pohvali ka je napravo za razvoj občine tista igrala kre trim stezice? To je rejsan velki projekt. Pa velki napredek v razvoji občine. Aja, pa saki si od njegovoga mandata naprej lejko zračuna na spletnoj strani kelko sunca posijne na njegovo kučo. Zaj de pa jefkal polena pod kolena. Pa trij lejta vse okej, končno se je najšlo 12 ka je začnolo s svojimi glavami premišlavati. Ker ostale svoje prisklednike lejko vrtij un pa njegova ekipa z patriarhon na čeli, kak uni ščejo. Sicer pa kunec kuncof na konci njegovoga jokanja v ton pijsmi nas je vse občane pa občanke potolažo ka de še vedno delal za dobro občanof - to je verjetno mišleno zememo kelko se šče da, čiglij so nan zaj pipico od ge bi lejko jemali dol zaprli. Konec koncof dokazali so vsen prejk tej obračunavanj na teh spletnih medijih, kak so nesposobni (župan pa njegova ekipa). Po medijaj de joukal pa jamral kak je bougi pa neven ka še nej. Seveda pijsati je ležej, ker san župan itak nevej 3 rejči fkup spraviti....

      44 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      04.04.2014 ob 13:29 miličar gost

      Tak je isthvan kak si povedo. Znamo što si je pejneze grabo. Pa znamo ka pristojne slüžbe že delajo na ton. Skoro pride čas ka de trbelo račune polagati. Nepremičninski posli pa šče kaj. Goričko nej daleč.

      27 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      04.04.2014 ob 15:59 skoraj marko gost

      če bi tej pejnezi šli za postavitev kakšnih pločnikov ali pa boug ne daj kakšne cestne razsvetljave in ureditev kakšnih cest, gvüšno ne bi bil nišče prouti. Nej pa za nekši betonski spomenik kao v "centri" Bltinec. Še dobro ka že itak v preveč klerikalnoj občini nešče tüdi nekaj brodi in ne kluma samo z glavouf. V celoti pa se strinjan z Ištvanovin komentaron. Škoda edino, ka je nej že jesen, ka bi se ta morija končala

      24 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      04.04.2014 ob 17:55 Ficko gost

      Sramota je, ka svetniki nejso za razvoj in projekte. Rajši politizerajo, občina pa zato zgibi 620.000 evropskih sredstev, pa še dele de se v centri Beltincov parkeralo na makadami....svetniki sram vas je lejko, še malo pa baj baj....

      8 24 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      04.04.2014 ob 20:35 dušan gost

      G.FICKO:kakšen razvoj pa je projekt "CENTER BELTINEC "-so to nova delovna mesta ?kakšen makedam-vej se pa ide za okolico občine in cerkve -nej pa za makedamsko parkirišče pri stari železnini.RAJŠI NAPIŠI TOU KA ČI BI TE PROJEKT MELI ,BI MORALI VZETI 300.000 EVROV KREDITA.KDA SO PA NA SEJI DALI PREDLOG ZA 70.000 EVROV VREDNO STEZO OD LIPOVEC DO GANČAN ,JE PA ŽUPAN POVEDAL ,DA PENEZ NEGA KA SE JE TREBA ZADUŽITI.Ge bi pa te 300.000 evrov vzel ?????.NAN NEJ TRBEJ OKOLIC UREJATI ZA TAKŠNE PENEZE KERIH NEMAMO,nan trbej DATI NOVA DELOVNA MESTA KA SE IZ TOGA DREKA V KERON SMO IZKOPAMO !!!!!

      21 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      04.04.2014 ob 20:37 Trač gost

      Ficko vej pa nišče ne bi urejal pravoga centra pa toga makadama ob Zvezdi. Nej na pamet. Zelenje pred občino bi se vničilo te bi pa več kak 8000 gezeri kvadratnij metrov ploščic pa betona dol djali, zaprli cesto pa šče kaj ob cerkvi. ka se pa Gomboši sklicavle na volou lidij. V Beltincaj njegvoga centra živa duša nešče, ge te žive pa s kakšo pravico naklada o mojen glasi, tvojen glasi, našij glasovaj. Za vila Mondo je potrošo 76000 evrov. Te je tou normalno za tou podrtijo. Pa ešče gnes so ga SDS ne gor djalil gor na listo za evropskoga poslanca. Konec je z njim. Pa šče jeseni de pušno zatou pa zdaj saki den neka s svojin dobro plačanin svetovalcon v medije napišeta. Hec je ka ga itak več nišče več resno ne jemle. Za nas mlade je napravo 0,0000000000000000000000000. Ide v Alo alo na dober špricer k Sabini.

      17 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      04.04.2014 ob 21:58 gost - Pinč tinč gost

      Ka pa lejko čakamo od takih svetnikov, nekaj jih je napol nepismenih, ozdravlenih alkoholikov, nekaj pa " velikih loških,lokalnih veških politikov" šteri posedajo pri Zvezdi in mislijo ka se idejo veliko politiko. Ka so te delovna mesta kolesarske steze, pa igrišča?. Šteri od tej svetnikov je pa pripravo kakšno delovno mesto? Joj, joj nega nam pomoči. Prijdi Kerman, ka de se začnolo cediti mlejko in med, pa delovna mesta do z neba kapale. Sicer pa ne ven zakoj mo delali kolesarske steze, če še pa z tej ka jih mamo Senica ne vej kamenja dol pomesti, ka so bole makadamski kolovozi kot kolesarske steze.

      7 18 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      05.04.2014 ob 0:44 ker mann gost

      Čuje se skoro kak seper man, zatau ga čin prle trbej postaviti za župana. Pa de pa vse po staron. Zaposleni na občini si že nabavljajo apaurin ka do ga lejko prenašali.

      4 14 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      05.04.2014 ob 8:02 yo gost

      Mene je nišče nej pijtau če san za projekt CENTER,pa verjetno tudi ne ostalih cca.8000 občanov.620 000 evrov ,za ta penez bo šele razpis.S strani župana veliko neresnic.....

      18 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      05.04.2014 ob 9:55 Pišta bači gost

      Koliko vemo, je ta župan pobral ves pejnez kulturi in turizmu. V njegoven mandati še ni bilo niti ene revije pevskih zborov (vse drujge občine to majo, saj za to dobijo namensko sredstva iz proračuna). Sam mislim, da je župan zelo nekulturen, zato tudi na kulturo nič ne da, kot njegov kompanjon Benkovič.

      19 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      05.04.2014 ob 13:24 pištek gost

      Še malo in pride čas, ko bosta oba za kulturo. Skupaj bosta igrala klavir.

      21 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      05.04.2014 ob 13:46 minč gost

      Či de se vsakšoga občana pijtalo či je za tou, te mo šče deleč prišli. Pa tudi brez zadolževanja nemo nikan prišli. Evropa nas nede sijlila s pejnezi, zatou pa tak malo potegnemo od nje. Ka pa te ma župan z revijof pevskih zborov. Tou bi lejko organizejrali idnok v ednoj vesi, drgouč v drujgoj, v vsakšoj vesi je tudi kakši mesar ka na čarno dela kolbase, pa naj časti. Nemremo vse obesiti na občino.

      2 17 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      05.04.2014 ob 18:35 ŠKRABAN gost

      Pinč tinč tij si ful zadeti. Župan nej svetnikov vkup pozval 4 mesece. Ka bi tej srmačeki naj delali. Delati more župan pa zaposleni na občini. Župan more pripelati investitore. kak de naš koga pripelo vej pa dela samo vsaki štrti tjeden. boj tij svetnik .naj te zvolijo. tvoje ime pa priimek. ADIJO PINČ TINČ. ADIJO GOMBOŠI. Či pa Kerman dobi glase te pa naj bou župan. Gombošija sta bog in folk že odslovijla. VIJA VAJA VEN.

      15 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      06.04.2014 ob 15:42 gost gost

      - Ja zdaj pa je začnulo 13 svetnikov cvijliti, ker do jim občani jajca zmleli, ker so zapravili priliko, ko so bila Evropska sredstva že na mejah Markovske občine. Faušarija -Činča, Ružiča, Kermana, Sraku...., ker so zgujbili na prejšnjih volitvah za župana je bila prevelika. Zatou sta gančka dečka z pomočjo še drujgih izkoristila svetniško funkcijo in presekala finančni vir župani za normalno delo. S tem odvzemom financ so res županu onemogočili delo, vendar morajo vedeti, da prevzemajo tudi odgovornost. Zaradi svetovne krize bi izgradnja Beltinskega centra bila zdaj naj cenejša. Tu smo ogromno oškodovani, vsaka poznejša izgradnja de dosti dražja. Tou so svetniki spregledali - krivdo nosijo svetniki in njihovi strankarski jurišniki, ki so na seji pritiskali na ne odločne svetnike. Groza kak se eni prodajajo.

      3 13 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      06.04.2014 ob 17:05 realen gost

      gost, na tvojem mestu bi bil tiho. Nimaš blage veze o čem komentiraš. Ti ne ločiš Rusije od Amerike. Rajši delaj kaj drugo, samo bedarij ne piši, pa malo spremljaj dogodke, preden kaj komentiraš. Nebom ti razlagal stvari, ker je itak brez veze, ne razumeš nič, kot čitam.

      13 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      06.04.2014 ob 17:25 pišta gost

      gomboši ma isti pr kak karbovica na štajeri, zatou pa je vse v kurci, on de na volitvaj v beltincaj spadna ona v lotmerki.

      16 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      06.04.2014 ob 17:58 gost gost

      Realen- Tou bi želel in tudi ostali 90% občanov bi želelo tou prebrati. DEJSTVO JE JASNO- DA bo vsaka poznejša izgradnja mnogo dražja, -da bo ta denar moralo takrat odslužiti ljudstvo občine Beltinci, -da je veliko vprašanje,če kdaj sploh bo možno priti do tako velike Evro subvencije, -da se je do sedaj izkazalo, da slabi ljudje in slabi gospodarstveniki ne prenesejo uspehov drugih zato jim nagajajo. DEJSTVO je tudi to, da je zdajšnji župan imel dosti znanja in uspehov pri pridobivanju sredstev v občino Beltince in bi verjetno bil uspešen tudi pri teh sredstvih. To je realnost!

      2 16 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      06.04.2014 ob 18:14 realen gost

      Gost, kaj pa bo narobe, da sedaj ne bo gradnje Gomboši-Benkovič trga? Koliko Beltinčanov bo ostalo brez služb? Res je da bosta ostala brez dela na trgu dva brata, ki v glavnem dobro služita na račun svaka, pa tudi stranka SDS bo prikrajšana za par 100.000,00 Evrov. Ja volitve bodo drage, Fabrika dobrih idej tudi ni poceni. Bi razumel, da se zgražaš ti in tebi podobni, če bi svetniki zavrnili ta ista Evropska sredstva. Zavrnil jih je župan, ker se ni prijavil niti enkrat v treh letih na podobne razpise in uredil obrtno cono, da bi lahko prišli investitorji in ustvarili nova delovna mesta. To se vprašaj!

      14 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      06.04.2014 ob 18:23 Odrančar gost

      Marki, vaš župan ne uživa nobenega spoštovanja med pomurskimi župani. Informacija iz prve roke. Sredstva, s katerimi ste želeli urediti okolico cerkve so praktično dodeljena, brez kakšnega znanja. Namesto tega bi v celoti lahko opremili podjetniško cono in ustvarili pogoje za razvoj obrti in podjetništva. V Odranci že odganjamo vlagatelje, ker nimamo več zemlje. Naš Markoja je odpikal posle s cerkvijo in nam dobro ide. Vi pa imate v politiki vedno povezavo s cerkvijo. Slabo. Končam, ker smo izgubili z Rakičanom.

      16 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    20. gost
      08.04.2014 ob 13:29 Otok ljubezni gost

      V nedeljo sem pazila beltinskega župana na fešti ob svetovnon dnevi zdravja. Tak je bil osamljeni. Le nekša damica pa eden dečko z očalami sta bila ob njen. Tak je bil bogi. Nihče ga nej upoštejval. Jeseni de že lejko stalno doma.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    21. gost
      08.04.2014 ob 21:32 PINKAVA gost

      V Gančanih smo razočarani nad obnašanjem župana. Naša krajevna skupnost je bankrot. Nemamo za plačilo elektrike na cintori pa v vaško gasilskon domi, za telefon v športnon centri. Župan bi rad möl gouvor na otvoritvi semafora v petek. OBČANI PREDLAGAMO BOJKOT ŽUPANA. Nemre se tak obnašati do Gančan. Gomboši niti zadnjikrat te neščemo v Gančani. Jeseni ne boš mel več prilike. Za občino pa Gančane nej bilo napravleno nika. Tvoje predgance neščemo čüti.

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    22. gost
      08.04.2014 ob 23:06 krnjaš gost

      Gost Pinkava zakoj se izdajaš za Gančanca, pa vsi dobro znamo ka si boltinčar. Mij v Gančanaj župana poštuvlemo

      1 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    23. gost
      11.04.2014 ob 20:23 gost gost

      Otok ljubezni- priznaj, ka si tij bijla bole osamljena kot župan, če si imejla čas opazovati korajžnega in žilavega herca. Sigurno ti je ta mala bijla mokra in poželna, ko si nemo bledejla za tebi ne doseglijvin luckim blagom. Priznaj !

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    24. gost
      13.04.2014 ob 20:00 Otok ljubezni gost

      Ne župan ne oni suhec ob župani pa ona frajla mi iz ta male neso vün potegnili niti malo vlage. Vsak sühec ma sühoga. Ges man rada debeloga en dolgoga. Gost ke si tij?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    25. gost
      13.04.2014 ob 21:43 Janči Venceljn gost

      http://sl.wikipedia.org/wiki/UDBA

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.