https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KULTURA

FOTO: Prijateljsko srečanje likovnih društev Hrvaške in Slovenije v Gornji Radgoni

Kulturni dom, 06.04.2014 ob 11:00  

 V prostorih Kulturnega doma je bilo v organizaciji Kultprotura izvedeno srečanje likovnih društev iz Gornje Radgone in Svetega Martina na Muri na Hrvaškem.


V radgonskem Kulturnem domu je potekalo kulturno srečanje med Likovnim društvom Gornje Radgone ter Likovno Republiko, društvom iz Svetega Martina na Muri na Hrvaškem. Voditeljica, Tatjana Mijatovič je s spodbudnimi besedami v uvodu povezala oba društva v celoto, pri čemer razlika v jeziku ni bila pomembna. Dominik Padarić je z izbranimi pesmimi zabaval poslušalce z visokimi toni pevske umetnosti. V nadaljevanju je Tatjana Mijatovič predstavila delovanje Likovnega društva Gornje Radgone. Kot je navedla, je osnovni cilj delovanja želja po kreativnem druženju. Kreativnost pa je, po besedah Tatjane, vodilo oba društva v tesno sodelovanje v želji po medsebojnem nadgrajevanju.

Člani Likovne republike bodo radgonskemu Likovnemu društvu omogočili razstavo preko meje, ki bo potekala 14. junija.  Po glasbeni točki je izrekla pozdravne besede še predsednica Likovne Republike, Milena Petković ter podprla sodelovanje med društvoma. V opisu aktivnosti Likovne Republike je predstavila dejavnost, v kateri njihovo delovanje združuje likovne umetnike, kiparje ter fotografe. Prav tako so v društvu že nekaj krat sodelovali z umetniki tako na domačem področju kot v tujini. Člani Likovne Republike, po pripovedovanju Milene Petković, razvijajo in ustvarjajo novo umetnost na platnu, papirju in materialih za kiparjenje.

Večina umetnikov slika s tehniko olja in akrilnih barv. V nadaljevanju se je Milena Petković tudi zahvalila podžupanji Svetega Martina na Muri, Petri Novinščak. Občina pomaga društvu s financiranjem ter pri organizaciji. V nadaljevanju je Milena Petković navedla imena kiparja in vseh 13 slikarjev iz Hrvaške in Slovenije, ki so razstavili lastna dela v prostorih Kulturnega doma Gornje Radgone. Kot naslednja govornica kulturnega srečanja je podžupanja Petra Novinščak podprla besede Milene Petković in ob enem povabila vse v mesto Svetega Martina na Muri. Prav tako je z zadovoljstvom povedala, da jo osrečuje sodelovanje umetnikov iz širšega območja Hrvaške ter iz mednarodnih sfer. Ob zaključku je podžupanja Petra Novinščak predala predsednici Likovnega društva Gornje Radgone, Tatjani Mijatovič v znak prijateljstva in sodelovanja majhno pozornost.

Kot zaključni govornik v kulturnem večeru je Milan Nekrep z izbranimi besedami povzel dosedanje uspehe sodelovanja Likovnega društva Gornje Radgone z posameznimi mesti sosednjih držav ter zaželel gostom, da se vrnejo v domovino z lepimi in prijetnimi spomini na obisk v Gornji Radgoni. Po ogledu umetniških del obeh likovnih društev, je sledila še pogostitev s hrano in pijačo, ki jo je pripravil organizator Kultprotur.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.