https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KULTURA

Lendava: Veliko glasbe, Improvisation in druga darila umetnikov

Lendava, 06.04.2014 ob 12:00  

Sobotno popoldne je v Lendavi obogatil umetniški dogodek manifestiran v glasbi, besedi in prostoru. »Dogodek« je darilo umetnikov v glasbi, besedi in prostoru, ki so se združili samo za ta namen.


»Dogodek« – kot so ga poimenovali avtorji, je prireditev sestavljena iz več sklopov. Zanimivost prireditve je bila ta, da so nastopajoči in občinstvo bili na odru, vhod na dogodek pa je bil nenehno odprt, kar pomeni da so obiskovalci lahko prosto prišli in odšli med celotnim dogajanjem, ki je sicer trajalo tri ure.

Obiskovalci pa so lahko uživali ob naslednjih umetniških delih: Veliko glasbe, Koliko je 1, Improvisation, Pozaba, Danzas in LHommage À Béla Hamvas. Sodelovali so sledeči umetniki: Olga Kous (klavir), Melanija Gradečak (flavta), Damjan Stanišič (kitara), Dejan Berden (klavir), Štefan Kardoš (pesnik in pisatelj), Ignac Meden (ak. slikar), Janko Rožič (arhitekt in esejist), Tjaša Šimonka (branje), Gabriella Gaál (prevajalka).

 Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.