https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KULTURA

Negovska župnijska Karitas pripravila dobrodelni koncert

09.04.2014 ob 8:00  

V okviru župnijske Karitas Negova so sodelavci Karitasa in člani Župnijskega pastoralnega sveta župnije Negova, skupaj z župnikom Marjanom Rolo, pripravili dobrodelni koncert, ki je hkrati bil tudi priložnost, da so materam voščili ob minulem materinskem dnevu.


Na koncertu, ki je potekal že takoj po jutranji maši v župnijski cerkvi Marijinega rojstva v Negovi, so nastopali domači mladi glasbeniki z instrumenti, pevski zbor OŠ dr. Antona Trstenjaka in gosti iz Benedikta ter pevski zbor Navdih, ki ga sestavljajo zaposleni Doma starejših Dosor v Radencih, pod vodstvom Suzane Divjak. Nastopajoče in vse prisotne vernike ter druge poslušalce, je s svojim obiskom počastil tudi generalni tajnik Nadškofijske Karitas Maribor, Darko Bračun, ki je prisotne tudi nagovoril in jim dal popotnico za nadaljnje delo.

Program se  je zaključil s pogostitvijo vseh zbranih pred cerkvijo z bogračem in domačo kapljico. »Zbrani denar na osnovi prostovoljnih prispevkov bo namenjen posameznikom, družinam, ljudem v stiski. Porabili ga bomo za nakup osnovnih sredstev in živil ter plačilo položnic za ljudi, ki nimajo osnovnih sredstev za preživetje. Zavedamo se, da dar še zdaleč ni samo gmotni, dobrodelnost se začne, ko vidimo stisko bližnjega, ki pa tudi ni samo gmotna. Vsak kristjan je poklican k temu, da moli, se posvečuje in se daruje. V tem postnem času odkrijmo dobro, ki je v vsakemu izmed nas in ga delček podarimo bližnjemu«, pove Suzana Divjak.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      10.04.2014 ob 14:41 JUŠ gost

      KRISTJAN , JE POZVAN , KTEMU , DA SE DARUJE ! ?KAJ PA DARUJEJO NJIHOVI VODITELJI ??? DUŠNI PASTIRJI , NAM BI MORALI BITI ZA VZGLED !!!! ALI ONI DARUJEJO KAJ IZ SVOJEGA ŽEPA ??? PREPRIČAN SEM DA N I Č !!!! MISLIM , DA TOLE NI DOBRA POPOTNICA !

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.