https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KRONIKA

Ukrajinec tihotapil goro cigaret, Romunu zasegli skuter

26.11.2010 ob 14:44  

Ta teden so murskosoboški policisti opravili kontrolo kombiniranega vozila, v katerem so odkrili ukradeno motorno kolo, prav tako so odkrili Ukrajinca, ki je tihotapil cigarete.

V prtljažnem prostoru kombiniranega avtomobila so policisti odkrili motorno kolo znamke Yamaha, tip T MAX 500, na katerem so bile nameščene italijanske registrske tablice.

Ker so policisti v postopku ugotovili, da je motorno kolo ukradeno v Italiji, so ga zasegli. Tujca ne bodo kazensko preganjali, saj  je bilo v postopku ugotovljeno, da je tujec dobroveren kupec, ki ni bil seznanjen z vsemi okoliščinami ob nakupu vozila. Zaseženi skuter bo vrnjen dejanskemu lastniku.

Tihotapil več kot dva tisoč škatlic cigaret

Prav tako so murskosoboški policisti na sled prišli nepridipravu iz Ukrajine. Na bencinskem servisu v bližini Murske Sobote so zaustavili in kontrolirali kombinirano vozilo znamke Mercedes, na katerem so bile nameščene španske registrske tablice. Avtomobil je vozil  32-letni državljan Ukrajine.

Pri temeljitem pregledu vozila so policisti v posebej prirejenem prostoru (dvojne bočne »stene« vozila) odkrili več kot 2.000 škatlic cigaret, različnih blagovnih znamk. Policisti so cigarete in tihotapca predali v nadaljnji postopek carinskim organom. 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. samy
      26.11.2010 ob 15:01 samy

      ta naša prekmurska avtocesta prenese dosta toga :).

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.