https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ZABAVA

Maribor bo v torek znova odet v vonj Študentskega Bogračfesta

12.04.2014 ob 13:00  

Študentski Bogračfest je eden večjih projektov Kluba študentov Lendava (KŠL), ki ga uspešno organizira že 11. leto. Namen prireditve, ki je postala že ena stalnih študentskih dogodkov v Mariboru, je predstavitev študentskega kluba in tradicionalne lendavske jedi – bograča ter ostalih okoliških kulinaričnih dobrot (pereci, domače vino, ipd.).


Klub študentov Lendava Študentki Bogračfest v Mariboru uspešno organizira že vse od leta 2004. Z letošnjim letom vstopajo v novo desetletje Študentskega Bogračfesta v Mariboru in upajo, da bo tudi to obdobje vsaj toliko uspešno kot prejšnje. Tradicionalna prireditev se bo letos odvijala 15. aprila na že vsem znanih platojih mariborske tržnice na Vodnikovem trgu v Mariboru.

Dogajalo se bo podnevi in ponoči

Program prireditve se deli na popoldanski in večerni del. Obiskovalcem tako omogočajo, da se dnevni in večerni program odvijata vzporedno in ponujata pester izbor dogajanja. Poudarek je seveda na popoldanskem delu, ki se prične ob 12. uri. Zanj poskrbi okoli 30 študentskih ekip, ki se pomerijo v kuhanju bograča.

Kuhanja se bodo lotili študentski klubi iz celotne Slovenije, s čimer bo medkulturno povezovanje zaživelo v vsej svoji luči, saj bo ekipam omogočena izmenjava različnih izkušenj, predvsem na področju kulinarike. Mladim bodo z učenjem kuhanja bograča okrepili njihove kompetence, jim morda pomagali pri razvoju njihovega novega potenciala in jim približali kulinariko našega kraja. Na stojnicah bodo ekipe lahko tekom kuhanja predstavile svojo organizacijo in delovanje.

Tudi letos za vse lačne velikanski bograč

Ker je bila leta 2011 Lendava razglašena za svetovno prestolnico bograča in ker je prireditev Študentski Bogračfest lani praznovala svojo 10. obletnico, so lansko dogajanje popestrili s kuhanjem največjega študentskega bograča na svetu, s katerim so dodatno dvignili raven naše prireditve. Zaradi pozitivnih odzivov, so se organizatorji  odločili, da bodo tudi letos poskrbeli za lačne obiskovalce in skuhali velikanski bograč.

O najboljšem bograču bo odločal tudi Filip Flisar

Po končanem kuhanju vzorce bograča oceni strokovna komisija. V komisiji sta vsaj dva člana s področja kulinarike, ki jed zelo dobro poznata in jo lahko kvalitetno ocenita. Poseben gost letošnjega Študentskega Bogračfesta, ki je hkrati tudi glavni član komije, pa je vsem poznan Filip Flisar.

Kot zatrjujejo organizatorji, v organizacijski ekipi Študentskega Bogračfesta vsako leto poskrbijo za bogat glasbeni program, ki obiskovalcem dopušča možnost neizmernega plesa in petja, zato sta v večernem delu prireditve v ospredju odlična glasba in vrhunska zabava.

»Projekt s seboj prinaša marsikatero pozitivno lastnost, med najpomembnejše vidike sodi združevanje študentov na enem mestu, vključevanje mladih v organizacijo in izvedbo projekta, izboljšanje stanja vsakdanjega življenja mladih ter spoznavanje različnih kultur. Naša ciljna skupina so predvsem dijaki in študentje, vendar verjamemo, da bo prireditev množično obiskana tudi s strani ostale populacije,« pojasnjujejo v KŠL.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.