https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KULTURA

FOTO: Svetovni dan Romov praznovali tudi v občini Puconci

OŠ Puconci, 13.04.2014 ob 12:00  

Zveza Romov Slovenije in Občina Puconci sta ob svetovnem dnevu Romov organizirali kulturno prireditev na igrišču ob OŠ Puconci.


Nastopila so razna romska društva (RKTŠD Amari bas – Naša sreča iz Vanče vasi, RD Ređina iz Lendave, Društvo Romov Pomlad iz Ribnice, RD Louli bokreta iz Doline ter RKD Zelena dolina iz Doline), ljudske pevke Žlahtna kapljica KUD Dolina, folklorna skupina DU Puconci ter VKITŠD Bakovci s skečem »Kuča puna smeja in nevoul« avtorja Miša Kontreca. Prisotne sta nagovorila župan občine Puconci Ludvik Novak in Haris Tahirović, predsednik Zveze romskih skupnosti Slovenije Umbrella – dežnik. Po kulturnem programu so se prisotni ob živi glasbi zabavali do poznih ur.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      13.04.2014 ob 13:23 kiki gost

      očitno je ka so priviligejrani ali mislin ka majo velke privilegije na pomurce ka sakši keden najmenje tri krat pišete o njih pa se ka je praf. Rad bi pito gospoda urednika pomurca velkoga politika soboškoga kakša dodana vrejdnost pa so te romi državi sloveniji? To ka jih krmimo ka te uni lejko doma sidijo? Ge sakšo gojno ob 5 stanen ka iden delat kak mnogo drugih zavednih slovencev keri se zavedamo ka če ščemo živete moremo delati te priviligejrance pa ste tak navadili ka lejko doma sidijo pa saki mejsec si lejko zdignejo svoj delež keroga san jin ge prislužo in mnogi drugi delavni lidge, vi pa njin fajn ta spolagate ka na konci več dobijo eni keri majo puno dice kak tisti keri odimo sakši den delat. J... ti ge takšo socialno državo. In še neka opozarjan to ni sovražen govor je govor državljana slovenije keri za 600E duvle sakši mejsec ne sidi doma!

      10 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.10.2018 ob 9:02 lepe janez gost

        ges mislen ka ste vij bele malo slepe,ka dale ne vidite od vašoga nosa.Vij nemrete prdnot pa se že pritožete pa prosite pomoč, one pa celo življenje morejo se borite za svoje pravice, one ne dobijo sonvecijo,delo,nepovratna posojila,one , nemajo zemljo se ka pripovat,ti se vse dobo pa neščeš delat doma na zemlji delo v podjetju pa prepuste momam

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      13.04.2014 ob 17:51 vinko megla gost

      Marijo vašo kakše ciganičke rastejo gor tak so lejpe kak đunđ na tej cigani tou so pa rejsan grdi kak vragovje ge bogi se po dnevi skrivlejo vejpa tej samo po noči lejko odijo voni.Na bele ciganice so pa tudi ge šte polek tou se tak zna ka jim pogače ta držijo somarje edni.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      13.04.2014 ob 18:16 Del R gost

      " V zlati okvir si jih dente." Bi se navezal na enga izmed gornjih komentarjov, bi resan bilo interesantno napravti nikšo raziskavo kako člankov: npr. v zadnjon leton dni , se je napisalo na določeno temo, ka bomo videli malo kako je "širok spekter" objav. Ne pravin nika, ka se piše o toj tematiki, nej pa ka je nonstop poudarja.Eno in isto...Ka še druge teme "banalne" ne omenjano oz. prispevke. Nvn, če zdaj ste lokalni medij morete pisati samo o enih in istih temah iz naše Pokrajine, a ne bi prišo v poštev kakšen pomemben (i) članek tuj iz celotne države. Mislin na množino, ker jih je bore malo . Zdaj pa leko zbrišete tej komentare, ka so nestrpni oz. neargumentirani.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      13.04.2014 ob 23:10 lauraas gost

      Blažena Slovenija, najlepše skrbi za rome v Evropi, potem nas pa še človekoljubne organizacije karajo, ker ni dovolj. Če je pa sramotno mala plača, pa nič ne rečejo.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      14.04.2014 ob 10:42 smrkci gost

      Hej cigani kapa strijca kučana ste nej puvabili vej je pa on vaš bog.Kučan vas je dal zaščititi kak štrke pa kučevske medvede.Sucijalno pa zavud za zapuslovanje vodijo cigani,jebežga zatau pa mij bejli nikaj nedubijmu na sucijalnum pa na zavudi za zapuslovanje ka nam presega,vej cigan dubij vse njemi ne presega nič.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      14.04.2014 ob 18:54 gost gost

      vi keri pišete slabo o cigani,ste sigurno slabi izobraženi ker ne poznate prekmurske cigane ,saj je pa na pušči vsaka druga hiša že z snaha ali zetom Slovenec oziroma ne Rom,ALI ne CIGAN ČE VAM JE LJUPŠE SELJAKI , vem pa da imate verjetno slabe izkušnje ker vam je CIGAN zapeljal dekle ali hčer, nič narobe zato so pa zdaj Slovenski otroci tako lepi ,lep pozdrav

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      16.04.2014 ob 11:41 NACI iz DEKLEŽOVJE gost

      GOST ! Skoraj , bi ti dal prav . RESNO je na in v romaniji polno belih deklet ! ? Zato , ker jim je tam boljše . Za njih bo skrbela država , če bi pa ostale med belimi , pa bi morale za sebe in svoje skrbeti SAME ! Samo tale dekleta so sam ŠKART . Podstrešje imajo razmetano !

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      06.05.2014 ob 12:56 Haris gost

      Bi se vsem zahvalil za podporo vsem ljudem dobre volje za sodelovanje med kulturnega druženja in nastopajočim še enkrat hvala.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.