https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KULTURA

FOTO: Soboško občinstvo jokalo od smeha ob komediji »Tokrat res republika«

Murska Sobota, 16.04.2014 ob 9:00  

V Grajski dvorani je potekala gledališka predstava KUD Štefana Kovača z uprizoritvijo in svetovno premiero besedila Tokrat res republika.


Igralci gledališke skupine KUD Štefan Kovač Murska Sobota so tokrat uprizorili veseloigro, ki je pravzaprav farsa na trenutno politično situacijo širšega območja in na mentalno stanje Evrope, s prenosom na lokalno raven. Zgodba opisuje odcepitev "Panonske" od Slovenije, predvsem izpod Ljubljane, po vzoru odcepitve Slovenije od Jugoslavije in s tem Ljubljane izpod Beograda. Čeprav struktura spominja na začetek slovenske dramatike (Linhart), pa so dialogi zelo sodobni in duhoviti.  

Igrajo: Jože Brunec, Barbara Čarni, Peter Jadrič, Boštjan Lačen, Matej Mertük, Nenad Perić, Sandra Pörš, Boštjan Sinic, Romeo Varga. Režija: Gorazd Žilavec. Besedilo: Aleš Nadai.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      17.04.2014 ob 19:05 Gunzek gost

      Ka Sobočanci , nemate mužikaša , ka van more špilati marko , oziroma Melinčar Baša Domen ? Sran vas je lejku !

      0 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.