https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

ZABAVA

FOTO: Brkati Filip Flisar ocenjeval študentske bograče

Maribor, 16.04.2014 ob 16:00  

Včeraj je na mariborski tržnici potekal že 11. tradicionalni študentski Bogračfest, ki ga prireja Klub študentov Lendava. Obiskali smo popoldanski del prireditve, kjer so se študentski ekipe pomerile v kuhanju bograča.


Tekmovanja v kuhanju bograča se je udeležilo 20 ekip, posebni gost letošnjega Študentskega Bogračfesta in obenem tudi glavni član komisije pa je bil slovenski olimpijec Filip Flisar s svojimi znameniti brki. Organizatorji so poskrbeli tudi za kuhanje velikega, 250 liternega bograča.

Dnevno dogajanje je popestril Emkej, zvečer pa se je zabava, kjer ni manjkalo dobre hrane in pijače, preselila še v kluba KMŠ in Satchmo.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      16.04.2014 ob 17:01 Stewen gost

      BOGRAČFEST - Na računalniških zaslonih velikokrat beremo o dejavnostih Kluba študentov Lendava. Ob branju se mi je vselej pojavljalo vprašanje, ali res imajo čas za tolike aktivnosti, ob tem pa še hoditi na predavanja, delati zapiske, se učiti ... - in polagati izpite! Zase vem, da sem v času študija, resda ob delu, pustil vse aktivnost, se "v petek in svetek" prebijal skozi učno snov in - uspel. Je pa tudi res, da so ljudje, ki si snov hitro zapomnijo, s(m)o pa tudi ljudje, ki za to potrebujejo več časa. Takih je nedvomno več in med njimi so tudi lendavski študentje, ki študijo v Mariboru. Štajerska metropola velja sicer za "lažjo" univerzo: ni ravno prevelikega vpisa (kot je sicer v Ljubljani), zato si ni mogoče privoščiti velike selekcije, sicer bi bile predavalnice prazne. To pa seveda ne pomeni, da ni treba resno študirati in polagati izpitov. In prav to me skrbi: vedo prav vsi študentje, kaj je PRIMARNI namen njihovega odhoda na študij in izpolnitev svojih in starševski pričakovan? Če le mogoče dokončati študij v normalnem času. To pa zahteva izredna prizadevanja. Lepo bi bilo, ko prav noben ne bi padel, vsekakor pa ne zaradi "objektivnih okoliščin": sodelovanje pri pripravi bograča in še kje, kjer pa ni nujno, da si zaraven, še posebej, če je glavica pretrda za sprotno pomnenje. Starši - tudi sam sem starš - saj imam prav? Če ne, pa se kaj oglasite na tej strani Pomurca.

      5 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      16.04.2014 ob 19:57 kodila gost

      Prav imaš. In to zelo. Ti študentski vodje hodijo okoli s super telefoni in tablicami, sedijo pred lokalom in modrujejo, na kakšen način bi prišli do denarja in za davkoplačevalski denar. Če pa še za nameček zlezejo županu v r.., pridejo še bolje skozi. Ko smo mi študirali, smo dobesedno študirali, nismo imeli časa hoditi po Ameriki in se šminkati po mestu. No, pa še jaz izzivam. Lepo bi bilo, če bi se oglasil kakšen pravi študent.

      5 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      16.04.2014 ob 20:15 študent gost

      Cenjeniva starša, časi se spreminjajo!

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      16.04.2014 ob 21:38 Sindikalist gost

      Študentski klubi so včasih imeli nek smisel, zdaj so pa ena vrsta kopija sindikatov. Zavirajo razvoj in podpirajo lenuhe. Če smo že pri KŠL, so oni tipičen dokaz kak nesmisel so. Delajo samo neke feštarske prireditve, podpirajo sami sebe (ozko vodstvo), haska pa nobenega. Kak inšpektorski pregled ne bi bil slab tudi pri takih društvih in njihovih zastopnikih. Hitro se bo ugotovilo, da gre malo težko skupaj, da ima en predsednik študentskega kluba polne žepe keša, študentskega dela ne opravlja, na študij skoraj ne hodi, raje gre malo v Ameriko ipd. Mogoče bi bilo vse prav, če bi od društva pa od njega bil kak večji hasek, pa ga žal ni....

      8 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      17.04.2014 ob 0:52 Medicius gost

      Brkati Filip Flisar ima polno rit marsičesa. JSM za njega! Bi raje bral, kako študentje delijo hrano na okušanje ljudem, ki se prebijajo iz dneva v dan. Mogoče tudi za lastne starše!

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      17.04.2014 ob 8:49 kodila gost

      Cenjeni študent (i). Saj drugo tak ne znaš napisati. Ko pa boš želel dobiti službo, boš pa samo brečal kak se ti godi krivica. In verjemi. Če bog da, boš ti tudi starš. Sindikalist je pa zelo dobro napisal. Predsednik se riva med vsemi čermi, samo da bi pokasiral in dobro skoz prišel. Ritolizci na kvadrat. Tako SM kot KŠL.

      2 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.