https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Nekdanja direktorica Zvezde - Diane ne priznava krivde za stečaj družbe

Murska Sobota, 17.04.2014 ob 13:00  

Na Okrožnem sodišču v Murski Soboti se je začelo sojenje Klavdiji Grkman Zrim, nekdanji direktorici družbe Zvezda - Diana, ki je leta 2006 končala v stečaju. Grkman Zrimova je obtožena povzročitve stečaja zaradi nevestnega gospodarjenja, vendar pa zavrača očitke iz obtožnice.

Leta 2003 je Grkman Zrimovo na direktorski stolček postavil Marko Slavič mlajši, lastnik trgovskega podjetja MS Ključarovci. Leta 2006 pa se je Slavič znašel v finančnih težavah in družba je zašla v stečaj zaradi dolgov iz preteklosti in prevelikega števila zaposlenih. S stečajem gostinske družbe so bili upniki ob 4,99 milijona evrov, zaradi drugih kaznivih dejanj pa je bilo škode za okrog 283.000 evrov.

Marko Slavič mlajši, prokurist družbe Zvezda – Diana, je na sodišču v zameno za milejšo kazen priznal krivdo. Dobil je kazen 20 mesecev zapora, ki jo mora odslužiti z delom v korist družbe. Obsojena je bila tudi njegova žena, in sicer na 10 mesecev pogojne kazni. MS Ključarovci bo moral zaradi davčne utaje v državni proračun nakazati 10 tisoč evrov denarne kazni.

Grkman Zrimova pa krivde ni priznala ter ne prevzema odgovornosti za nastalo situacijo. V svoj zagovor je povedala, da ni podpisovala nobenih kreditov, niti ni jemala denarja iz družbe. Njene trditve je potrdila tudi Milena Lebar, ki je bila zaposlena v računovodstvu Zvezde - Diane. Trdila je, da se je v računovodstvu delalo po navodilih Slaviča, da je Grkman Zrimova delala le v korist družbe in upoštevala navodila prokurista.

Drago Dubrovski, sodni izvedenec ekonomske stroke, je pojasnil, da se je z načinom prevzema družbe Zvezda – Diana določila tudi prihodnost družbe. Družba se je med drugim izčrpavala tudi s krediti ter MS Ključarovci posodila milijon evrov. Zvezda - Diana je namreč imela večje stroške kot pa prihodke. Sojenje se bo nadaljevalo 21. maja, ko bo lahko pričal tudi Slavič.

Vir: Pomurje.si

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      17.04.2014 ob 15:26 abc gost

      Tu vsak, keri je prevzel vodenje je sumljivo delovanje. Ona je po moje mala riba, verjetno ji je polozaj pomejno več kak kakšna osebna korist. Tau ne verjamem. Majster keri je prišo kesneje je narejdo velki posel.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      17.04.2014 ob 18:52 MIMI gost

      BANDA HUDIČOVA !!!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      17.04.2014 ob 20:11 lujz gost

      jaz pa pravim tako en sam ne more biti vsega KRIV in pika

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      17.04.2014 ob 22:52 mala riba gost

      Sem prebral seznam podjetij in njihovih posojil prenesene na slabo banko in zasledil podjetje RIG D.O.O. iz M.Sobote, katero je dobilo 6.500,000 eur posojila, katero ne bo nikoli vrnjeno. To pa je velika riba iz M.Sobote!!! Direktor tega podjetja pa se po mestu vozi z porschejem! Banana država. Policija,sodišče,...kje ste??

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.