https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Pustolovski park Bukovniško jezero že čaka na adrenalinske navdušence

Bukovniško jezero, 18.04.2014 ob 6:30  

Z včerajšnjo otvoritvijo je uradno zaživel prvi pustolovski park v Pomurju, ki se nahaja v gozdu ob Bukovniškem jezeru.


Kot je pojasnil soinvestitor parka Damjan Jerič, bodo obiskovalci v prvem tovrstem parku v deželi ob Muri lahko na skupno 58. plezalnih elementih preizkusili svoje sposobnosti. Elementi so tematsko razdeljeni v učno pot in štiri plezalne poti, ki so razdeljene v različne težavnostne stopnje. Na plezalnih elementih se bodo lahko preizkusili otroci od 4. leta starosti in vse do najstarejših navdušencev adrenalina.

Za varnost bo skrbelo osem inštruktorjev

Za varnost obiskovalcev na plezalih, ki se nahajajo tudi v višini desetih metrov nad tlemi, bo skrbelo osem usposobljenih inštruktorjev, ki bodo obiskovalce naučili uporabe elementov, če bo potrebno pa jih bodo v parku tudi spremljali in v skrajnem primeru reševali.

Ideja tlela že nekaj časa

Kot je povedal avtor ideje o adrenalinskem parku v Pomurju, Kristjan Magdič, direktor družbe Doživite Pomurje, je ideja o parku stara že tri leta, težava je bila najti primerno lokacijo za izvedbo tovorstnega projekta. Posluh je našel na občini Dobrovnik, kjer so z veseljem pristopili k izvedbi projekta. S soinvestitorjem Jeričem so pridobili zahtevana dovoljenja, dobili odobritev Sklada kmetijskih zemljišč in gozdov RS, ki jim je dal v najem gozd in se prijavili na razpis za sofinancerska sredstva v okviru Programa razvoj podeželja. Jeseni so dobili pozitiven odgovor in pristopili k realizaciji parka.

Interes obiskovalcev nad pričakovanji

Kot je pojasnil župan občine Dobrovnik Marjan Kardinar, prinaša pustolovski park občino velik pomen. Sam park je sicer del investicije, v okviru katere bodo v Prosenjakovcih uredili apartmaje, skupna vrednost projekta pa je po besedah župana Kardinara 320 tisoč evrov, od katerih je 60 odstotkov vrednosti prispevala Agencija za kmetijske trge in razvoj podeželja.

Adrenalinski navdušenci bodo za dve uri plezalnih spretnosti odšteli 16 evrov, vstopnina za skupine pa naj bi bila bistveno ugodnejša. Kot je pojasnil župan, so nad interesom po obisku prijetno presenečeni, saj so se jim najavile že številne skupine iz Pomurja, širše Slovenije ter sosednjih Avstrije, Madžarske in Hrvaške. Pričakujejo tako šolarje, kot različna športna društva in kolektive podjetij. Investitorji ocenjujejo, da bo park letno obiskalo okoli 5.000 obiskovalcev.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      18.04.2014 ob 9:48 - gost

      že ta parkirnina je prava pustolovščina. glede na njeno višino, bi morali dajat vstopnice po polovični ceni!

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      18.04.2014 ob 21:06 adrenalinski park gost

      Narediti nekaj podobnega ,se je omenjalo večkrat, tudi pri nas v občini Grad,nažalost pa je zadeva aktualna le v predvolilnem času županskih volitev

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      19.04.2014 ob 5:40 vinko megla gost

      Na pa so itak prišli edni na svoj račun letanja po drevji kak opice rejsan nema nišče nikaj doma zadelate.Namesto toga bi rajši nikaj delau ka bi si kaj zaslužo ka je tak siromaštvo postalo v ton prek murji.Lopato pa motiko v roke nej skakanje po tun drevji.

      1 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      19.04.2014 ob 7:35 gost gost

      @vinko megla, ti ne rabiš drevja pa skakanja po njem, da bi izpadel opica.

      11 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      19.04.2014 ob 14:30 vinko megla gost

      Razmim jez @@ gost skakanje po tun drevji pa zakoj človik tou dela če je civiliziran ha .Kmica van v tun dobrovniki te pejneze bi rajši djali v drujge namejne in bouše zatou ka po par mejsecaj van prijde ober glave znate kmetje .Nede tou večno in kšenki tudi nej vupan ka ženan pa deci nete jemali krej za te norije somarske .Pa da tak gledan vas kmete prekmurske kak ste nouri ka se van cejla Liblana seje mi je žmetno ka van družine trpijo zavolo tej somarij.Deco rejsan vse vkup briga za vaše norije seljačke te pejneze namejnite svojoj deci ka si nekaj kupijo nej ka delatze z toga vsega vkup živalski vrt mijslim opice v tisoč letja nazaj..

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      19.04.2014 ob 17:41 Stewen gost

      JERIČ - V poročilu piše, da je soinvestitor pustolovskega parka na Bukovnici Damjan Jerič. Če se prav spominjam, je to tisti Jerič, ki je deloval na nekdanjem kmetijsko-živinskem zavodu v Černelavcih, in sicer kot pospeševalec določene dejavnosti (ne smominjam se več, katere). Ne vem pa tudi, ali je še tam v službi, ali pa je postal espejevec. To zame ta hip sploh ni važno, bolj važen se mi zdi odgovor na vprašanje: zakaj je tak strokovnjak "zapustil" klasično kmetijsko panogo in "prešaltal" med avanturiste? Mar je naše pomursko kmetijstvo tako obubožalo, da mu ni pomoči (primerjava z Muro jemogoča), ali pa se je simpatični srednjeletnik odločil za spremembo, ker mu to pomeni izziv. Do tega ima pravico, se mi pa zdi, da je škoda kmetijskega inženirja, da bi se potikal po drevesih. Če pa že, pa bi lahko počakal vsaj še nekaj časa, ko občan Ta in Ta zgradi drevesno hišico. Idejo ne dobil na TV Discovery. Ni pa mi znano, ali se je Jerič odpovedal tudi vinogradništvu in kletarstvu. Če bi to storil, ne bi bilo prav, kajti ima dobro vino.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.