https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V Podgradu ulovili skoraj 100 kg rib

19.04.2014 ob 9:30  

V organizaciji Ribiškega društva Radgona - Temeljna enota Gornja Radgona, je na ribniku v Podgradu pri Gornji Radgoni potekalo tradicionalno uvodno pomladno srečanje s tekmovanjem.


Organizatorji so uspeli privabiti 24 ribičev iz severovzhodne Slovenije.Tokrat so vsi tekmovalci ujeli skoraj 100 kg rib (polovica udeležencev sploh ni tehtala svojega ulova), ki so jih po tehtanju spet spustili v vodo, dobro polovico pa je ujela prva četverica najboljših. Tokrat je slavil Branko Peterka, ki je praktično pometal s konkurenco, saj je drugouvrščenega Boštjana Podboja prehitel za dobrih pet kilogramov, tretjeuvrščenega Bojana Merčnika pa za dodatnih skoraj osem kilogramov.

 

Končni vrstni red: 1. Branko Peterka (Murska Sobota) 21.440; 2. Boštjan Podboj (Gornja Radgona) 15.960; 3. Bojan Merčnik (Murska Sobota) 8.640; 4. Boris Ploj 8.520; 5. Drago Grah (oba Gornja Radgona) 7.300; 6. Jože Gorenčič (Podgrad) 6.820; 7. Danilo Kaučič (Gornja Radgona) 6.420; 8. Denis Zelko (Črešnjevci) 6.040; 9. Darko Merčnik 4.500; 10. Damjan Tomažič (oba Gornja Radgona) 3.320; 11. Mirko Jančar (Črešnjevci) 3.160; 12. Zdenka Kotnik (Gornja Radgona)  2.940. Ostalih 12 tekmovalcev ni tehtalo svojega ulova.

Radgonski ribiči se že pripravljajo na nove dogodke in prireditve. V Podgradu bo tako v četrtek, 1. maja tradicionalno tekmovanje za »Pokal EU«, zvečer pa še veliko prvomajsko kresovanje.

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.