https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Na letošnjem Maratonu treh src napovedujejo rekorde

Radenci, 18.04.2014 ob 9:00  

 V sejni sobi Vrelca Radenske d.d. je bila včeraj sklicana tiskovna konferenca, na kateri so predstavili priprave na prihajajoči dogodek, 34. Maraton Treh src.

 

Ena odmevnejših športnih prireditev pri nas bo tudi letos zajemala novosti, v katerih bo poskrbljeno od najmlajših članov pa vse do starejših športnikov. Na konferenci so bili prisotni povezovalec in voditelj konference, Milan Verdev, predsednik organizacijskega odbora 34. Maratona treh src, Boštjan Gerlec, direktorica občinske uprave Radenci, Mojca Marovič, direktor Radenske, Milan Hojnik, direktor marketinga v Zdravilišču Radenci, Gorazd Gider, generalni sekretar organizacijskega odbora Maratona treh src, Marko Pintarič in podpredsednik kolesarske sekcije športnega društva Radenci, Jože Kager.

Milan Hojnik, član častnega odbora Maratona treh src, je navedel, da Radenska kljub turbulentnemu okolju, v katerem se nahaja, še vedno lahko sponzorira in je glavni organizator Maratona treh src in sorodnih prireditev.  

Boštjan Gerlec je dejal, da so se letos še bolj povezali z vsemi organizatorji. Po navedbah naj bi se letos povezali s 15. državami, med katerimi so Brazilija, Hong Kong, Turčija, Velika Britanija, Malezija in druge. Prav tako se letos pričakujejo rekordi, ki bodo doseženi s povabljenimi tekači in nadaljeval se bo tudi tek veveričk in srčkov za najmlajše in tradicionalni nordijski pohod po Kapelskih gričih.

Že zaradi dolgoletnega sodelovanja organizatorjev z vojsko, bo tudi letos organizirano državno vojaško tekmovanje. Pričakuje se okrog 20.000 obiskovalcev, vključno s tekači.

Zgodnje prijave ugodnejše

Podroben pregled organizacije in poteka je predstavil Marko Pintarič.  Pričetek se prične v soboto s pohodom Radenska plus, za katerega ni prijavnine in se pobirajo le prostovoljni prispevki, ki gredo v dobrodelne namene. Pohodniki se bodo morali držati vseh predpisov, kajti ta cesta ne bo zaprta za promet. Ob 8:55 startajo  paraplegiki, le 5 minut kasneje se pričneta Maraton Radenska Classic in polmaraton Radenska Light. Ob 9:20 se pričeneta tek Radenska Naturelle na 10 km in Oazin tek na 5,5 km. Ob 9:30 se izvede start nordijske hoje. Ob 15. uri se izvede Humanitarni tek ter ob 16. uri veveričkin in srčkov tek. Marko Pintarič poudari, da je letos novost v pridobljenih certifikatih Mednarodne atletske zveze in mednarodnega združenja dolžinskih tekov ter certifikat za krajše proge. Proge potekajo tam, kjer so potekale do sedaj. Prijave na teke potekajo "online" preko internetnih povezav na uradni spletni strani.

Skupinske prijave so možne do 22. aprila, medtem ko posamične prijave do 7. maja. Po teh datumih se ne sprejema več prijav. Pri prijavah do navedenih datumov bo štartnina nekoliko nižja, in sicer 25 evrov,  če se na tek prijavite do 22. aprila, po tem datumu boste za štartnino odšteli 10 evrov več. Za skupinske prijave za več kot 10 tekačev je cena 23 evrov. Veveričkin in srčkov tek, kot tudi Nordijska hoja so edine variante, ki se lahko prijavijo v dnevu teka.

Do štartnih številk na treh mestih po Slovenije

Marko Pintarič navaja kot največjo novost možnost dviga štartnih številk v treh mestih in sicer v Ljubljani, v Intersportu v Mercator centru, v Šiški 13. in 14. Maja, v Mariboru, v Intersportu, v Mercator centru na Taboru v četrtek 14. maja med 12. in 19. uro ter v Radencih na prijavni službi v parku, v petek 16. maja v času med 14. in 19, uro in 17. maja med 7. in 8:30 zjutraj. Novost je tudi polmaraton ročnih kolesarjev. Medalje najboljšim bodo poslane na dom, ko bodo rezultati priznani. Kot prvič je letos, v letu 2014, tudi povezava treh maratonov. To so Maraton treh src, Eko maraton v Mariboru in Maraton v Grazu. Na Maratonu treh src bodo organizirani tudi parkirni prostori ter zaprte posamične ceste, zato bodo organizirani obvozi. Med 8. uro zjutraj do 14. ure bo organiziran tudi otroški vrtec z urejenim varstvom. Sklepno dejanje Maratona treh src, ki se zaključi ob 21. uri, bo nastop skupin Bataljon in glavne skupine Tabu.

Gorazd Gider je podrobno predstavil pripravljenost sodelovanja Zdravilišča Radenci v kulinariki in na zdravstvenem področju, kot je sam navedel, »da skupaj oblikujemo dogodek, ki se dogaja že vrsto let.«

Nota dobrodelnosti

V nadaljevanju je Mojca Marovič predstavila humanitarni tek, pod sloganom "Tečem, da pomagam", v katerem se bodo zbirala sredstva za izgradnjo dvigala v osnovni šoli za deklico, ki se bori z boleznijo že od rojstva in hodi le s pomočjo opornic.

Jože Kager je predstavil dosedanji potek kolesarske aktivnosti v Radencih. Do sedaj so bile organizirane tri proge, vendar je letos oblikovana nova dolžina, in sicer 4 km, ki je namenjena najmlajšim članom v spremstvu staršev. Proge so pripravljene z dolžino 28 km, 54 km ter 75 km. Ob izvedbi kolesarskega maratona bodo posamezne ceste zaprte. Prijava na maraton se izvede preko online sistema. Možno se je prijaviti tudi na dan prireditve, najkasneje 15 minut pred pričetkom maratona.

 Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      18.04.2014 ob 11:40 jojoj gost

      25 oz. 35€ zatau ka lejko bižin? Ka ste smejšni?

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. Za komentiranje se morate prijaviti!
    3. gost
      18.04.2014 ob 11:44 Chico gost

      PA VEDNO TI NEKAJ PRIPRAVIJO, KA DOBIŠ darilo pa okrepčilo ...... Drage copate pa nejso strošek ????

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. Za komentiranje se morate prijaviti!

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.