https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Nemški VW old-timerji v Radgoni

Gornja Radgona, 22.04.2014 ob 7:10  

 Ob veliki noči je bilo tudi letos izvedeno 10. tradicionalno srečanje ljubiteljev VW old-timerjev.

Avtomobili poznani pod nazivom "hrošči" so napolnili že v jutranjih urah  ulice mesta Gornje Radgone. Tako kot v prejšnjih letih, je bilo tudi letos startno mesto pri znanem radgonskem baru, imenovanem »Andy Bar«. Bar je predvsem opazen že od daleč, kajti na steni, nad vhodom je vgrajen rumen model »hrošča«, v naravni velikosti. Posamezni člani so se zbrali med 8. in 10. uro zjutraj ter nato odpotovali skozi mesto Gornja Radgona v Cankovo in naprej na Grad na Goričkem.

"Sami pravimo temu "Zajčkova vožnja" ker poteka ob Veliki noči.  Do sedaj je prisotnih 18 avtomobilov in še čakamo da prispejo ostali člani. Ob 10. uri nadaljujemo pot skozi Gornjo Radgono v avstrijsko Radgono do Cankove. Naš cilj je Grad, kjer si bomo ogledali tudi muzej. Po ogledu nadaljujemo pot proti Beznovcih, kjer se naše srečanje zaključi."

 Ob pregledu registrskih tablic so se hitro razkrili podatki, da tovrstno srečanje ne gre le za pomursko srečanje temveč vse slovensko ali celo mednarodno. Med razstavljenimi avtomobili so bile avtomobilske tablice prav tako iz Celja, Ljubljane, Kopra, Ptuja, iz nekaterih avstrijskih mest ter dva »hrošča« iz Madžarske. Avtomobili so bili lepo ohranjeni, zato nas je zanimala letnica posameznega old-timerja. Predsednik društva VW old-timerjev Stanko Šernek je predstavil najstarejšega izmed hroščev, ki se lahko pohvali z letnico 1960.

"Vsi ti avtomobili so iz obdobja med 1960 do 1980.  So popolnoma normalno registrirani in jih uporabljamo čez vso leto. Večina jih ne uporablja za zimsko vožnjo, ker jih je v tem primeru škoda, saj jih zima uniči. Tako so uradni začetki voženj  v času Velike noči ali po naše "Zajčkova vožnja" in vse tja do konca oktobra. Srečanja potekajo tudi v sosednjih državah, v katerih se udeležujemo srečanj tudi sami. Letos bomo imeli že 21. tradicionalno srečanje v Rakičanu, kajti naš Keeeber klub obstaja v Murski Soboti že od 1993."

Zanimali so nas tehnični podatki o avtomobilu, v katerih je Stanko predstavil porabo in kubično moč motorja. Povprečen "hrošč" porabi med 7 do 8 litrov bencina na prevoženih 100 km. Moč motorja pa se vrti med 1100 do 1300 obratov na minuto. Enako se še danes da kupiti in nabaviti prav vse rezervne dele za te avtomobile. Sodelujoči VW hrošči so nudili tudi posebne modele, med katerimi je izstopala "Limuzina", kot največji med udeleženimi avtomobili.  Pridobili smo tudi informacijo, da so nekateri lastniki zamenjali VW motor s Porsche-jevim motorjem. Med razstavljenimi modeli so bili prisotni tudi kabrioleti ter klasični VW kombiji.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.