https://www.minicom.si/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.ris-dr.si/
http://ris-dr.si/go/563/1063/CENTER_ZA_DRUZINE_MURSKA_SOBOTA

LOKALNO

Rakičansko pokopališče: »Poglejte, kaj je nastalo iz tega. Katastrofa.«

Rakičan, 23.04.2014 ob 7:00  

Odločitev Silva Jakoba glede preureditve pokopališča je bila prenagljena in napačna, je prepričan Štefan Rajnar.


Razpad rakičanske krajevne skupnosti še naprej buri duhove. Na navedbe Silva Jakoba (predsednika KS Rakičan) na našem portalu, se je odzval Štefan Rajnar, ki je nedavno odstopil kot član sveta KS Rakičan.

"Povod za moj odstop je bila izključno odločitev Silva Jakoba za dela na rakičanskem pokopališču in nič drugega," pravi Rajnar. "Jakob mi je povedal, da se je po telefonu slišal z dvema članoma krajevne skupnosti, ki sta se strinjala s presaditvijo dreves, o ostali preureditvi pokopališča nista bila seznanjena. Na vprašanje, zakaj je dal odstraniti tlakovanec v dolžini okrog 30 metrov, v vrednosti 800 evrov, mi ni znal odgovoriti."

Površina, kjer je bil na željo Silva Jakoba odstranjen tlakovanec, v ozadju pa presajena drevesa. "Nelogično in neestetsko," meni Štefan Rajnar.

"Ljudje bi naj o preureditvi odločili na zboru vaščanov"

Za tlakovanec je bil, tako Rajnar, zainteresiran Nogometni klub Rakičan oz. krajevna skupnost pri planiranju novega vodnjaka za potrebe pokopališča. "Na to mi Jakob ni nič odgovoril. Dodal je le, da je stanje takšno, kakršno je, in da ima moč odločanja, ker je predsednik. Na podlagi tega sem se odločil, da ne želim več delati v krajevni skupnosti pod njegovim vodstvom."

Med Rakičanci je preureditev pokopališča po Rajnarjevih besedah sprožila precej negodovanja. "Vaščani mi pravijo, da ta dela ne bi bila potrebna, da smo se jih prehitro lotili in da končna podoba daje neestetsko podobo. Kar je res. Govorili so mi tudi, da bi to idejo lahko predstavili na zboru vaščanov. Ljudje bi tako sami odločili, ali bomo šli v tako razgradnjo pokopališča ali ne."

"Poglejte, kaj je nastalo iz tega. Katastrofa," pravi Rajnar. 

"Nisem politično opredeljen"

Rajnar zanika navedbe Jakoba, da mu je z odstopom želel le politično nagajati pred bližajočimi se lokalnimi volitvami. "To ni res. Ne vem, kje je to pobral. Nisem v nobeni stranki, nisem niti naklonjen nobeni politični opciji. Izvajam dela in naloge, ki si jih zadamo v krajevni skupnosti in ki so v dobrobit Rakičana."

Spomnimo. Četverica od skupaj sedmih članov sveta KS Rakičan, ki so bili izvoljeni na rednih lokalnih volitvah v letu 2010, je podala odstopne izjave, kar pomeni, da je svet KS Rakičan nesklepčen. Štefan Rajnar je odstopil, ker so ga zmotila dela na rakičanskem pokopališču. To je pripeljalo do spora med njim in Jakobom. Več o tem v spodnji povezavi. 

 

 

Politične razprtije v Rakičanu, svet krajevne skupnosti razpadel

  Fotogalerija

  Komentarji

  1. gost
   23.04.2014 ob 7:51 Gost gost

   In zdaj Rajnar, bivši policaj, pravi, da je to neestetsko. In kaže nekakšne kupe zemlje, kateri se bodo verjetno odstranili. Že v prejšnjem članku je Jakob zapisal, da so se z deli strinjali 3 člani, od 4, sveta krajevne skupnosti. To je ravno zadosti za potrditev. Čeravno si bil policaj, bi ti ta matematika morala biti jasna. Nič pa Rajnar ni izjavil o očitkik, da je vozil les iz rakičanskega parka k sebi domov, čeprav bi ga lahko dobili revnejši rakičanci. A so policajske penzije tako majhne? Tista predzadnja slika je pa ravno za začetek predvolilne kampanje.

   12 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  2. gost
   23.04.2014 ob 9:18 sobočanec gost

   Ne vem kaj moti tega gospoda ampak meni to izgleda v redu. Trava bo zarasla tam kjer on sedaj kaže na zemljo in res ne vidim nič napačnega pri tej preureditvi. Celo izgleda mi lično in malo drugače kot je klasika na običajnih vaških pokopališčih. Sam imam občutek, da pri tem gospodu gre bolj za neko užaljenost kot nestrinjanje z izgledom. Pa še moje mnenje - če bi čakali, da se bodo vsi strinjali danes ne bi bilo nič narejenega!

   13 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  3. gost
   23.04.2014 ob 9:59 Snops gost

   Bogme, pristne veške zdrahe. Tak so glasni pa pametni okoli tej estetske ureditve, kak či bi što gasilski dom doj poudro. Vejs, veška mentaliteta pa tou.

   5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  4. gost
   23.04.2014 ob 10:17 Timo gost

   Zanimivo je štete pa gledate seljačko štükanje. Popestri ti den. :)

   3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  5. gost
   23.04.2014 ob 10:30 xyz gost

   meni je pa zelo lepo....direkt malo drugače..ampak sprejemljivo...zame daleč od katastrofe....tam,kje pa manjka trava...bo pa že zrasla.....g.rajnar..vsake oči imajo svojega malarja...

   10 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  6. gost
   23.04.2014 ob 12:16 sobočanec gost

   Ha,ha, Celec, moral si mi brisati objavo. Sem te preveč omenil, kaj? tako si mi samo potrdil to, kar sem trdil in sicer da se maščuješ Jakobu. Pa mej jajca pa to objavi. Če ne boš bom ta isti tekst (seveda kopiran) objavil na Sobotainfo. Tam žal ne boš mogel brisati :-)

   5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  7. gost
   23.04.2014 ob 12:18 še en šimfaroš gost

   ka more biti narobe v glavi človeka, ka se pride slikat pred kup zemlje (nedokončane sanacije) razlagat svojo teorijo. Znankar je extra zadovolen ka je v medije prišo. Blagor ubogim na duhu, njih bo nebeško kraljestvo...

   10 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  8. gost
   23.04.2014 ob 12:25 hhf gost

   ka zdaj rajnar drva odpelo zdaj pa odsopo katastrofa

   4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  9. gost
   23.04.2014 ob 12:25 Admin je bog i batina gost

   @sobočanec, ka si pa te napiso, ka se je presvetli admin Celec aktivejro?

   4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  10. gost
   23.04.2014 ob 12:29 Celec carica Milica gost

   zbrisali so me menje kak v minute. Lejko testejrate. Napišite stavek ge nastopa Celec pa že vas več nega... Mater je tej Celec kapaciteta, kak opasno zna brisati komentare :)

   3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  11. gost
   23.04.2014 ob 12:37 sobočanec gost

   @Admin jebog i batina, če ti napišem bo verjetno ponovno brisal. Napisal sem, da se Celec maščuje Jakobu za očitno neke stare zamere, vezane na članstvo v SDS.

   3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  12. gost
   23.04.2014 ob 12:42 sobočanec gost

   ...in ta bi bil rad župan v MS. Nekdo, ki v diktatorski maniri pljuje na svobodo govora in pisanja. Cenzura, selekcija, samo enako misleči so dobrodošli, ja, to bi dobili z Celecom na mestu župana. Prvo je potrebno biti Človek (z veliko začetnico) in šele nato razmišljati o stolčku. Žal, takšen karakter in odnos sta razlog za neuspešnost v politiki. Eni pravočasno uvidijo, da niso priljubljeni pa odidejo. Žal ne v tem primeru. Škoda. Človek mora biti do sebe malo bolj samokritičen. P.s. Me zanima, če bo to objavljeno :-)

   6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  13. gost
   23.04.2014 ob 12:46 sobočanec 2 gost

   sobočanec, pa boš zbrisani, praf ti je. Volitve se bližajo.

   1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  14. gost
   23.04.2014 ob 17:28 rakičanka gost

   G. Rajnar nevem, kake igre se greste in o čem govorite.O sramoti?...sramota je to, da vi z tako veliko pokojnino in svetnik KS Rakičan vozite drva iz rakičanskega parka...sedaj se pa greste nekega "lokalnega šerifa" in medijske igre...zakaj niste na prejšnjem zboru krajanov javno povedali , da so drva iz rakičanskega parka namenjeni svetnikom, konkretno vam! In da vse kaj poveste VI in odločite Vi je PRAV! Lepo vas prosim najprej počistite pred svojim pragom...in prosim Vas da ne kandidirate več na naslednjih lokalnih volitvah!

   8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  15. gost
   23.04.2014 ob 17:36 lajči gost

   vsi ka ga poznamo g. Rajnara znamo, ka je konfliktna oseba...če je nej po njegovom je rezultat toga zdaj ka se dogaja!

   9 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  16. gost
   23.04.2014 ob 18:19 miličar gost

   Nič čudnega če je konfliktna oseba. Saj je bil miličnik. Miličarge revčeki majo itak male penzije. Zato mu ne bodite fauš za drva. Saj je navajen da so o družbeni lastnini oni odločali. Volk dlako menja, krvi nej.

   7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  17. gost
   23.04.2014 ob 18:20 kurjač gost

   BRANE.....BRANE........BRANE!!!!!

   0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  18. gost
   23.04.2014 ob 19:15 brane gost

   predzadnja slikaje scenska...ka ga je to Šeki sliko za NK Rakičan...za novoga napadalca...bravo Pišta

   7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  19. gost
   23.04.2014 ob 19:51 čardaš gost

   rakičanci, odprite dujše, fajn vas je brati

   1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  20. gost
   23.04.2014 ob 23:56 Gost gost

   Junačina Rajnar se pa nika nej oglaso? Ali ka si je drva za siromake domou odpelo, tau pa nemren vorvati.Či be meu na predzadnji sliki na sebi dres Radničkog iz Niša (rdeče barve, se razme)bi tvojo sliko obeso v dnevni sobi.Ges mijslin ka si nuco tlakovce doma, pa te je Jakob zajebo in ti jih je dau odpelati na deponijo.

   3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  21. gost
   24.04.2014 ob 8:34 gost gost

   ka tou ste se pa SDS internet jurišniki aktivejrali ka po ton rajnari serete? sicer pojma neman što je tej rajnar pa me tudi ne zanima ali po odgovoraj sodeč se ponavlja vzorec diskreditacij gda nešče neka prouti komi iz SDS povej. praf patetični ste že.

   1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  22. gost
   24.04.2014 ob 8:43 Marjan gost

   Obrnejš kak koli, našoga ks več nega zaradi razprtij veških tretje razrednih političarof. Meli so priliko pa nikdar več. Hvala lejpa pa adijo.

   2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  23. gost
   24.04.2014 ob 9:31 Gost gost

   Gost; po moejm je iz obeh člankov razbrati, da se je Rajnara san po sebi "posro". Je pa rejsan, ka jemi večijna komentatorof kaže ogledalo, ka de se vido "posranoga" in zelo malo jemi te "drek" brijše z njega.

   3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  24. gost
   24.04.2014 ob 15:33 purče gost

   Pišta nej san znal ka si ti tuj drvoseča iz našoga parka...meni konkurenca

   5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  25. gost
   28.04.2014 ob 14:58 RakičanecX gost

   crkneš od smeja....zdaj cintor bar nekšo formo ma...nej kak prlej

   2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

  info_outline

  Opozorilo

  Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

  Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

  Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.