https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: Črenšovski »zajčki« zaplesali in zapeli v mjuziklu

Črenšovci, 26.04.2014 ob 11:00  

V četrtek je na OŠ Franceta Prešerna Črenšovci potekalo srečanje gledaliških skupin Prešernovih šol.


V sklopu srečanja se je tokrat predstavilo osem gledaliških skupin iz osnovnih šol poimenovanih po slovenskem največjem pesniku po celotni Sloveniji.

Gledališka skupina šole gostiteljice se je predstavila z mjuziklom v nemškem jeziku, Jeder ist anders. Gledalci so v predstavi spoznali zajčka Hansa, ki v nasprotju z ostalimi zajci ni maral jesti korenja. Ker med domačimi zajci ni našel razumevanja, se je odločil, da bo drugje poiskal kakšnega zajca, ki mu korenje prav tako ne diši. Odpravil se je na travnik, do ribnika, v gozd, celo v mesto, od koder so ga prepeljali nazaj v gozd, kjer je končno spoznal zajčico Lili, kateri korenje prav tako ni bilo všeč. Skupaj sta se odpravila domov, kjer je Lili Hansovi družini pokazala, kako okusna je lahko druga zelenjava in da korenje ni edina hrana, ki je primerna za zajce.

Gledalci so tekom dneva spremljali še sedem predstav gostujočih skupin. OŠ Franceta Prešerna Maribor – podružnična šola Razvanje – se je predstavila s predstavo Najlepše darilo, OŠ Franceta Prešerna Kranj je uprizorila predstavo Poslednja oaza, Prešernova šola iz Ribnice – podružnica Dolenja vas – pa se je predstavila z Žogico Nogico. Šolarji iz Maribora so se predstavili z igro Do tiste stezice, Kranjčani iz podružnične šole Kokrica pa s predstavo Lev in miška.

Še ena gledališka skupina mariborske podružnične šole Razvanje je uprizorila Boj na zelenjavnem vrtu, Ribničani pa so se predstavili z Medeno pravljico.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      26.04.2014 ob 19:14 vinko megla gost

      Rejsan vsaka čast lepou deco včijo lekaj tej pametni vučiteli nemajo pametnejšega dela.Deco bi rajši nekaj pametnejšega včilij nej te somarije ja zdaj pa palik eden tjeden ležanja jezuš kak van dobro ide šolniki ne zasužite si 10 ev nej 1000 jurja banda edna.

      1 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      29.04.2014 ob 14:41 odgovor na vinko megla gost

      tij si pa lekar tečen že san sebi

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      30.04.2014 ob 17:45 ZOKI gost

      Kaj pa tole za ene (VEŠTICE) dirigira tem otrokom ??? Kot kakšna fajfa !

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.