https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: Vokalna skupina Zarja z gosti navdušila občinstvo

Spominski dom Števana Küzmiča, 26.04.2014 ob 12:00  

Spominski dom Števana Küzmiča v Puconcih je v petek gostil že 14. letni koncert Vokalne skupine Zarja.


»Ljubezni se razdajaj, ne igraj,

Objemi to, kar ljubiš zdaj,

Življenje je kot val, ki da ti vse,

Sprejeti moraš le,

Če ne, naslednji hip ostaneš sam.« (besedilo: Nada Žgur)

Prav verz »Življenje je kot val…« je predstavljal nekakšno rdečo nit skozi cel koncert, ki je bil v grobem razdeljen na tri dele.

V prvem delu je skupina zapela slovenske ljudske pesmi iz Prekmurja in Koroške ter eno ljudsko iz Medžimurja. V drugem delu so popeljale občinstvo v preteklost Slovenske popevke s pesmimi Dan ljubezni, Ti si moja ljubezen, Življenje je kot val, 30 let ter Sam po parku, tretji del pa je prinesel hrepenenje po Dalmaciji s pesmimi Vela luka, Ružo crvena, kjer jim je pomagal kot gost večera vokalist Boris Kerčmar.

Kot gosta večera sta nastopila tudi Jože Glažar in Borut Perkič na kitarah, koncert pa je popestril tudi nastop sedanjih in nekdanjih učencev OŠ Puconci Maruše Mujdrice na violini in kitari, Nuše Svetanič na kitari, Timija Svetaniča na harmoniki ter Taje Vite Petrovič na klavirju.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      04.05.2014 ob 20:22 pijon gost

      IZREDNO LEPO IZGLEDATE !!

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.