https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: Nagajiv Smetiščni škrat očaral otroke v Murski Soboti

Murska Sobota, 27.04.2014 ob 8:30  

V nakupovalnem centru Maximus v Murski Soboti je v počastitev svetovnega dneva Zemlje potekala eko predstava Smetiščni škrat, ki jo je priredilo KU-KUC Gledališče s sodelovanjem Zavoda Vista, ki je obenem razstavil tudi ilustracije istoimenske slikanice.


Zgodba o nagajivem Smetiščnem škratu se odvija izpod peresa priznane otroške pisateljice Aleksandre Pinterič. Napeto dogajanje pred vrati živalskega vrta popestri avtorska glasba, preplet igre in lutk ter glavna vloga gledalcev.

 

Smetiščni škrat je navihana, a poučna zgodbica, ki se odvija pred vrati živalskega vrta, preden ga odprejo za obiskovalce. V živalski vrt se prikrade škrat, ki nameče polno smeti. Slon skupaj z opico išče tistega, ki je kriv za ta nered. Poštar golob jima prinese Novice iz narave, kjer piše kdo je kriv za nesnago. Glavni nauk zgodbe temelji na poučevanju otrok o pomembnosti pravilnega ločevanja in ravnanja z odpadki.

 

Več fotografij v spodnji galeriji ... 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.