https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POLITIKA

Zver in Cukjati v Lendavi kritična do aktualne politike

Lendava, 28.04.2014 ob 12:00  

Banffy center v Lendavi sta na prvi dan volilne kampanje za volitve v Evropski parlament obiskala dr. Milan Zver – nosilec liste SDS ter vidni član stranke dr. France Cukjati. Zver je sodeloval kot osrednji govornik na Pogovornem večeru z naslovom: Referendum - Nezaupnica vladi, ki zapira arhive UDBE in uničuje Slovenijo, vendar se je bolj kot te tematike dotaknil trenutne gospodarske in politične situacije v državi.


Zver je najprej opozoril na dejstvo, da leta 2014 v Sloveniji preganjajo nekatere intelektualce, razumnike, med njimi tudi bivšega predsednika slovenskega parlamenta, zaradi kritike delovanja državnega aparata, kar pa se v demokratični družbi ne bi smelo dogajati. Nadaljnje je izpostavil petek -  dan obiska Lendave, ko je hkrati potekal še en pomemben dogodek: »Kakorkoli se bo končala situacija v Pozitivni Sloveniji, ne bo to vplivalo k večji stabilnosti v državi, saj ta vlada ruši Slovenijo in je najbolje, da hitro pride do nekaterih sprememb, oz. do predčasnih volitev.«

 

Slovenska politika in vlada sta v krizi

O gospodarski situaciji pa je Zver povedal, da sta vlada in koalicija sprejeli nekatere pravila, ki jih je postavila EU –fiskalno pravilo, slaba banka, vendar se je brezposelnost v tem času povečala, prav tako davki: »Gospodarstvo nima kisika, da bi proizvajalo delovna mesta, zato tudi ni gospodarske rasti in posledično denarja – tudi za socialo in družbeno solidarnost – pokojnine, itd. Vlada vodi takšno socialno politiko, ki ni dobra za državo in bi jo morali ustaviti.« Izpostavil je, da so države, kot je Irska, sprejele nekatera pravila in sedaj so že ven iz krize, samo Slovenija ostaja v zelo težkem položaju. To, da je britanski premier David Cameron v preteklih dneh na obisku naše države pohvalil napredek Slovenije, je Zver označil zgolj kot vljudnostno frazo, ne pa dejanski odraz stanja države. Bratuškova in mediji pa so to frazo napihnili, čeprav sta slovenska politika in vlada v krizi.

Foto: sds.si

Slovenija še ni počrpala 2 milijardi evrov iz EU

Zver je poudaril, da je potrebno vzpostaviti pravo politiko vodenja države in razporeditve denarja, saj se Slovenija zadolžuje za 8 milijard evrov in dobršen del tega denarja je država dobila na svetovnih finančnih trgih, pri čemer niti ne vemo, od koga točno. Evropski denar iz EU bi bil dvakrat cenejši, tudi z nižjo obrestno mero, ob tem pa bi bilo potrebno s tem pridobljenim denarjem tudi izvesti določene reforme: »Nujno bi morali  počrpati evropska finančna sredstva, še iz stare finančne perspektive, ki se je lani končala, saj od tam Slovenija še ni pobrala 40 % denarja, pa bi morala. Gre za 2 milijardi evrov.«  Za novo finančno perspektivo, ki se je že začela v tem letu, pa še Slovenija sploh ni pripravljena na črpanje. Vendar je po besedah Zvera poleg privatizacije, to edini denar, ki bi Slovenijo lahko hitro popeljal iz krize. O politični nestabilnosti pa je povedal, da je Pozitivna Slovenija bila ves čas v nestabilnosti, sedaj pa je zadeva prišla do vrelišča, in niti zmaga Bratuškove niti Jankoviča, ne bo bistveno vplivala na izboljšanje razmer v državi.

Referedum ločen od dneva evropskih volitev nas bo stal 2 milijona evrov

O referedumu pa je povedal, da levica, ki je na oblasti nikoli ne upošteva volje ljudstva. Referdum naj bi se izvajal v času, ko ljudje imajo možnost, da množično pridejo na volišča in izrazijo svojo voljo. Tako je prvi predlagani datum bil 4. maj, katerega je ustavno sodišče zavrnilo, sedaj pa je nov datum dva tedna po evropskih volitvah. Vsebinski argument vlade je, da se te stvari ne bi mešale, a kot poudarja Zver, to pomeni, da vlada dvomi, da se ljudje niso sposobni odločati o dveh stvareh hkrati, na isti dan: »To so za lase privlečeni argumenti, ki nas stanejo več kot 2 milijona evrov.«

Cukjati pa je dodal, da se premalo zavedamo, da je zgodba z arhivi in referendumom le vrh ledene gore, ki razkriva miselnost, ki nam vlada. Prvi predlagani datum referenduma 4. maja, je bil postavljen v prvomajske počitnice, čas, ko se ljudje v nedeljo vračajo iz dopustov in  s tem bi tisti, ki so si tako izračunali uspeli preprečiti večjo udeležbo na referendumu. Volilna zakonodaja pa tudi zahteva, da v času dopustov ni predvolilnih dejavnosti, predvsem pa ne volitev, saj so takrat ljudje na dopustu in bi jim tako bila kršena osnovna pravica do njihovega glasovanja, je še dodal Cukjati.



    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      28.04.2014 ob 13:35 smrkci gost

      Ma ka du tej belogardisti in domobranci kritizirali vej su pa vsi na istu kupito delani, prokleti ritulizci.

      22 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      28.04.2014 ob 13:37 hotiza gost

      Že odijo pregučavat lidij in znajo ka do jih dobili na svojo stran in da do svoje cilje dsegnoli jih pa 1--2 leti nede blizu .Odijo plenit kak vukovje

      19 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      28.04.2014 ob 13:59 Šuker gost

      Kako po tihem pridejo,DA O TEM VE LE IMENENCA ZBRANA.......Da bi vedel ,da bodo prišli ,bi res z užitkom plunil v obraz temu GORENJAKU,PA ŠE KOMU BELEMU!!!!.PA KAJ IMA TA HODITI PO lENDAVI...??Pa Zver?Kaj je on naredil za LENDAVO ,ZA PREKMURJE??Nič ,veliki nič!!SEDAJ SO ZOPET VOLITVE ,PA SE HODI SEM KAZAT...IN OBLJUBLJAT NORIJE IN VLEČI OKOSTNJAKE IZ OMAR....FUJ POKVARENJAKI......

      18 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      28.04.2014 ob 14:46 23232 gost

      Dokler Zver in Cukjati ne bosta sposobna uvideti, da ne glede na to za koga gre, če je oseba obremenjena s tolikšnimi resnimi sumi korupcije in sumljivega delovanja, enostavno ni primerna za vrhovno politiko in vodenje stranke ali vlade, do takrat me čisto nič ne zanima, kaj rečeta. Čas je, da se politična elita zamenja v celoti, drugače se bo zgodba s stanjem Slovenije nadaljevala! Če zamenjamo ljudi, se vsaj pretrgajo stare naveze in ustvarimo priložnost za nov začetek. Ni garancije, da bomo uspeli, mislim pa, da se je vredno potruditi za to, da nehajo vsepovprek krast in siromašiti slovenski narod.

      21 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      28.04.2014 ob 17:14 prekmurka gost

      Končno je postalo uradno to, kar se vedela in stalno trdila: Janša je lopov. Torej SDS-poberite šila in kopita iz Prekmurja ter se pripravite za obiske Doba-tam boste dobili navodila, kaj delati, kaj reči-brez teh navodil hlapci ne morete.

      20 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      28.04.2014 ob 19:47 JOZO gost

      SDS je največja sodrga v državi, katera nam je uničila državo. Zdaj se spet prilizujejo, ker se bližajo volitve. Zver ni naredil za Prekmurje NIČ,v Bruslju pa kot evroposlanec lepo služi,da drugih pokvarjencev sploh ne omenjam, na čelu z (Gorenakom, Tankom, Cukljatijem) itd.

      14 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      28.04.2014 ob 23:23 lendavčan gost

      čestitke sodišču končno so nekaj dosegli,samo je žalostno kolko lačnih bi nahranili iz stroškov tega pravdanja kateremu ni videti konca.

      6 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      18.05.2014 ob 8:58 sds -lendavčan gost

      Zelo sem razočaran izjav mojih sedem predhodnikov.Po vsej verjetnosti ste vsi debeli kučanisti z malo kulture in vam ne gre slabo. Še malo počakajt pa boste videli da nimate prav.Glede okostja pa vas sprašujem,kako bi se pa vi počutili če bi kak otročiček ali matera bila med okostji?Sram vas bodi !!!!!!!! ! ! ZAPOMNITE SI ,SDS JE ZAKON! ZMAGALI BOMO ! !

      3 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      02.07.2014 ob 19:49 gost

      *** Rupar - obsojen zaradi goljufije *** Gomboc - obsojena zaradi ponarejanja, v postopku zaradi pranja denarja, sestrična iz ozadja, sama lahko izda potrdilo za katerokoli fakulteto *** Marinič - obsojen zaradi goljufije *** Časar - obsojen zaradi več miljonske goljufije, trenutno na begu *** Turk V. - največji slovrenski črnograditelj *** Hrvatin - pravnomočno obsojen, kljub temu ga Černač vzame v službo *** Lovšin - obtožen oškodovanja Interevrope v Rusiji *** Raščan - več kot trideset milijonska goljufija *** Tanko - na Plinovodih zaposlili svojega sina - brez ustrezne izobrazbe *** Vodušek - izvajal fiktivne posle in izsiljeval *** Brezigarjeva - na tožilstvu zaposlila svojega sina, leta in leta pod preprogo pometala zadeve zoper Majerja, zaradi tega nikoli pravnomočno obsojena *** Janša R. - 17 let je živel v črni gradnji, legaliziral Černač po hitrem postopku, v postopku zaradi pranja denarja *** Janša I. J. Majer - uničil Slovenijo, žalil, hujskal, pravnomočno obsojen kriminalec, v zaporu, v postopku zaradi pranja denarja *** Leljak - prestal zaporno kazen, obsojen večkratni goljuf samo za pokušino, še veliko jih je .....

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      02.07.2014 ob 21:16 gost 4 gost

      Dragi komentatori od ,Šukerof , istih nazorov, ka je pa te Kučan, pa Zemljarič in kompanija napravila tak vsemogočnoga za lendavso območje,ka jih tak hvalite?

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      03.07.2014 ob 0:06 gost gost

      ka bluzijo zdaj za tej referendum. vej so ga pa oni napravili. če je pa narod nej prišo tou pomejni ka je fala bougi še vedno večina v sloveniji normalna v glavi ka ne naseda ten pokvarenjakon zahrbtnin. naj iz svojoga žepa plačajo tej kretenski referendum nej pa ka so jin zdaj pa vsi drugi krivi kak ponavadi gda se jin njihove blesarije ne izidejo. marš golazen esdeesovska. ta na dob ite stržit pa tan pajace špilajte, njajte normalen narod na mejri. pun kurac vas že vsi majo. tou van kažeje ankete pa tudi tej vaš referendum je biu pokazatelj kelko lidij van še vrvle pa kelko van jih še naseda. ovce do seveda še vedno z vami blejale pa vas vas volile ali fala bougi je teh ovc sakši den menje.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      08.07.2014 ob 13:52 gost SI gost

      Resnično ubogi so ljudje, ki ( še vedno ) podpirajo stranko SDS. Ampak,˝saj si niso sami krivi˝, kriv je vedno nekdo drug, samo oni ne. Tudi slovensko sodstvo je krivo samo JJ ni! Dajte no.., želodec se mi obrača in sram me je, da živim v isti državi, kot vi SDS-ovci.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      08.07.2014 ob 14:03 gost SI gost

      Poleg vsega pa še to.., pogledam stanje ankete na prvi strani in kaj vidim, da bi večina še vedno svoj glas oddala stranki SDS - katastrofa, kaaataaastrofa! Ja pa kateri so vaši ključni argumenti, ki pretehtajo vaš zdrav razum? Nobeni si ne zaslužijo našega glasu, nobeni! In kaj bomo storili?? Za nas se gre in naše otroke.., kaj?

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. bimbo
      08.07.2014 ob 15:42 bimbo

      ha ha pa vi vrvlete tej anketi ??? Gli te portal me merodajen ha ha ha

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      08.07.2014 ob 16:02 gost gost

      Pa Združeno levico so komaj zdaj po par dnevaj dodali kak opcijo v anketo, gda je dosta lidij oddalo svoj glas za Drugo. Če bi bila Združena levica od začetka v anketi bi krepko šibala tej lopovski SDS pa vse ostale lopovske stranke z konzervativnin desničaron Ceraron na čeli.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      09.07.2014 ob 21:50 luteran gost

      Ka sta eta dva iz naftalena. Ka domači nesmejo gučati?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.