https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Prekmurski prvak med vini postal Sivi pinot družine Sep - Mujdrica iz Turnišča

Turnišče, 30.04.2014 ob 7:30  

Vinogradniško sadjarsko društvo Turnišče je organiziralo že jubilejno 20. Ocenjevanje vin za naziv Prekmurskega prvaka 2014. Šampion med vini je postal Sivi pinot, ki ga je pridelala družina Sep – Mujdrica iz Turnišča.


Program so popestrili nastopi folklornih skupin iz OŠ Turnišče ter ženski pevski zbor, vse navzoče pa je pozdravila tudi prekmurska vinska kraljica Tamara Casar.

Prvaki sort so postali Laški Rizling – Vinarstvo Magdič, Lendavske gorice, Chardonnay – Anton Nemec, Nuskova, Sivi pinot – družina Sep – Mujdrica, Turnišče, Renski rizling – Anton Nemec, Nuskova, Sauvignon in Traminec – Marjan Dominko, Nedelica, ter zvrst Vino Maučec, Turnišče. Za prvaka sort je bil pogoj vsaj pet vzorcev na ocenjevanju, ogled za vrhunska vina in ne več kot 35 Öe sladkorja.

V komisiji, ki je ocenjevala vina za prekmurskega prvaka, so bili predsednik komisije mag. Anton Vodovnik, Barbika Žunič, Cvetka Sakelšek, Franc Škrobar in Ernest Novak.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.