https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Horvat vztraja: V člankih Dela in Večera je bila vrsta neresnic

Murska Sobota, 30.11.2010 ob 0:16  

Vodja vladne projektne pisarne v Pomurju, na katerega se je včeraj v medijih vsul plaz očitkov o domnevni korupciji, se brani s sporočilom za javnost.

Potem ko je v javnost prišla informacija, da naj bi del sredstev na razpisu za zagon začetnih investicij v okviru Zakona o Pomurju bilo dodeljenih na sporen način, je Andrej Horvat, državni sekretar v kabinetu predsednika vlade in član SD, sinoči v sporočilu medijem še enkrat predstavil svojo plat zgodbe.

»V zvezi s pisanjem dnevnikov Večer in Delo vam sporočam, da je bilo v obeh člankih navedenih vrsta neresnic in netočnosti,« piše Horvat. Dodaja, da kot državni sekretar nima vpogleda v postopke javnih razpisov in javnega naročanja, ki jih izvaja SVLR, dokler le-ti niso zaključeni. »Zato v času izvajanja postopkov javnega naročanja nisem mogel "zamolčati", kot navaja Večer, prijave katerega koli podjetja za sodelovanje v mednarodnem konzorciju, saj tega zaradi formalnih postopkov nikakor ne bi mogel izvedeti.«

Horvat: Termam 3000 nisem svetoval

Horvat je v sporočilu za javnost zapisal tudi, da nikoli ni svetoval in za to dobil plačila s strani Term 3000 iz Moravskih Toplic (le-te so dobile sredstva na razpisu), kot je bilo navedeno v članku v Delu. Prav tako je dodal, da doslej nikoli ni svetoval tudi kateremu drugemu pomurskemu podjetju.

Že včeraj je Horvat poleg vseh ostalih očitkov o domnevni korupciji za Pozareport zanikal tudi, da naj bi bil tihi solastnik družbe Oikos, d.o.o.. Mednarodni konzorcij, ki ga vodi omenjena družba, je namreč dobil javno naročilo v višini enega milijona evrov za izvedbo 18-mesečnega projekta v okviru izvajanja Zakona o Pomurju. 

Preberite tudi:

- Horvat: Na kavo grem tudi s Podgajskim in Weingerlom

- Horvat ujet v zanko korupcije?

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. vinci
      30.11.2010 ob 8:29 vinci

      Tak, niti Anrej se nemre ognoti preiskavi. Upan ka o takšne preiskave prinesle tudi ka haska, nej samo pejsek v oči navanin smrtnikon.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. lepi
      30.11.2010 ob 13:56 lepi

      Znan ka je prehitro ale: Banda hudičeva! Dol z rdečo podmornico!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. read
      30.11.2010 ob 14:03 read

      @vince preiskava de, samo nede haska. Primer de iste kak Piramida. Mogoče pa nuca vlada pejnaze pa de pač tisto ka je dala - vzela!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.