https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Mladi v Gornji Radgoni ustvarili lastno knjižno omaro

Gornja Radgona, 01.05.2014 ob 9:10  

V prostorih Mladinskega centra Gornje Radgone so med prvomajskimi šolskimi počitnicami  organizirali ustvarjalne delavnice.

 

Delavnica je bila namenjena otroškemu ali mladinskemu ustvarjanju. Člani X kluba in člani Mladinskega centra Gornje Radgone so se za zgled sami lotili izdelave knjižne omare za gradiva in knjige, ki so se v času delovanja nabrale. Po kratkem premisleku se je porodila zamisel kako izdelati zanimivo in privlačno knjižno omaro. Za gradbeni  material so izbrali lesene zaboje, ki načeloma služijo le enemu namenu, za transport sadja, zelenjave ali kakega lažjega materiala. Leseni zaboji niso bili izbrani zaradi  izgleda ali trdnosti, temveč naključno.

Najprej so izdelali maketo, ki je bila sestavljena iz osnovnih gradnikov.  Po strokovnem posvetu in končni določitvi so se člani v prvi fazi lotili brušenja ostrih robov zabojev. Nato so izgladili vse štiri stranice in sledilo je barvanje z želenimi barvami. Ker pa je bilo število barv omejeno, so se izdelali posamezni barvni odtenki z mešanjem različnih barv. Dolgotrajno natančno barvanje in zahtevan čas sušenja sta vzela največji del celotne izdelave. V konstrukciji knjižne omare je bila kot prva izdelana nosilna podlaga, na katero so pričvrstili kolesa. Vsaka naslednja vrstica, montirana po načrtu, je bila privita na dovolj trdne dele sosednjih zabojev. S podporami na hrbtni strani sta se zagotovili zadostna, oziroma zahtevana trdnost in varna nosilnost.

Člani Mladinskega centra Gornje Radgone so z veliko volje, truda in dobrih idej izdelali barvno knjižno omaro iz krhkega materiala, ki se že z uporabo majhne sile lahko prelomi. Po uspešno opravljenem delu so se obiskovalci zabavali v "Youtube party-ju", na katerem je lahko bil vsak obiskovalec DJ, zato so se mešali ritmi metala, yugo rocka, hip hopa, R&B-ja, rocka in mnogih drugih zvrsti.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      02.05.2014 ob 8:40 nemej..... gost

      Pri nas v vrtcu so deca tudi barvali škatle, so pa uporabili eno barvo manj, mislim da svetlo zeleno, še niso tako ustvarjalni kot radgonski mladinci.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.