https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

Uspeh pomurskih slikark na tematski razstavi v Tržiču

03.05.2014 ob 9:00  

V galeriji NOB Tržič je bilo odprtje tematske razstave  abstrakcija, ki jo vsako leto razpiše in organizira  zveza likovnih društev Slovenije.


Na razpisu je sodelovalo 23 društev iz cele Slovenije, in sicer 99 posameznikov. Skupaj oddanih  likovnih del je bilo 129, od tega sta bili dve deli diskvalificirani. Na razstavo se je uvrstilo 45 del, podeljeno je bilo 36 priznanj in 9 certifikatov. Strokovno komisijo so sestavljali akad. slikarka Jerca Šantej,  akad. slikarka Vesna Lenič Kreže in akad. slikar Nikolaj Mašukov.

Vse prisotne je najprej pozdravila Francka Globočnik, predsednica KD tržiških likovnikov. Jerca Šantej je spregovorila o delu žirije in razstavljenih delih, nato pa je podpredsednica ZLDS Leonida Goropevšek podelila priznanja med ostalimi tudi Danili Krpič iz Murske Sobote, Albini Kragelj iz Radencev, Mariji Skledar iz Murske sobote in Vidki Borko iz Gornje Radgone, ki je prejela tudi certifikat za svoje delo. Razstavo je odprl mag. Borut Sajovic, za kulturni program pa so poskrbeli MPZ  Gorščaki.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.