https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Bratuškova s ponedeljkom zapušča premierski stolček

03.05.2014 ob 14:25  

Premierka Alenka Bratušek je danes napovedala, da bo v ponedeljek odstopila z mesta predsednice vlade.


Potem ko se je Alenka Bratušek danes  sestala s predsedniki treh koalicijskih strank, je napovedala, da bo v ponedeljek predsednika države in predsednika državnega zbora obvestila, da odstopa kot predsednica vlade.

Bratuškova je na sestanku s predsedniki koalicijskih strank ugotovila, da bo za Slovenijo najbolje, da se predčasne volitve zgodijo čim prej, torej še pred poletjem. Z  njenim odstopom bo mandat potekel tudi vsem ministrom, ki pa bodo tekoče posle opravljali do imenovanja nove vlade.

Foto: Arhiv Pomurec.com

Kot poroča STA, bi lahko po besedah Bratuškove volitve izpeljali že pred  julijem, prvi možni datum napovedujejo 22. junij, vendar bodo o datumu volitev odločali poslanke in poslanci. Te je Bratuškova pozvala, naj se odrečejo predlaganju mandatarja, in s tem omogočijo, da se čim prej izpeljejo volitve. Tudi predsednik Pahor se je množnosti predlaganja novega mandatarja že odpovedal in s tem nakazal, da podpira predčasne volitve.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      03.05.2014 ob 16:15 Alo Alo gost

      Njena prva pametna odločitev v zadnjem letu dni...

      18 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      03.05.2014 ob 17:06 Stewen gost

      ALENKA JE NAŠA - Nisem strankarsko opredeljen, kljub temu pa mi je žal, ker trenutno odhaja s"prizorišča" lepa A(le)nka,ki je v svoji vladni karieri sprejela vrsto dobrih odločitev, predvsem pa je bilo njeno vladanje človeško. Prejšnji vladar je bil namreč krut - do vseh, zato je padel. Prav je naredila Anka (lepo kolo vodi), ko je izstopila iz stranke, ki je kriva za njen odhod. ZA PS je bil važnejši Zoki, sicer za ženske simpatičen možakar. Zanimivo utegne biti glasovanje na volitvah v DZ. Želim, da Anka pristopi h kateri od drugih strank (Bog ne daj v SDS) in osvoji odličen rezultat ter pride nazaj v vlado. Enako želim tudi Katarini Kresal. Obe sta babnici kot se šika, zato njuni zvezdi ne moreta in ne smeta kar tako zaiti

      4 22 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      03.05.2014 ob 17:39 lauraas gost

      In sedaj bo vsak južnjak v SLO volil Jankovića, celo muslimani bodo volili srba, joj joj.

      11 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. dobrastreha
      03.05.2014 ob 17:53 dobrastreha

      Zelo težko sem čakal, da ta vlada odide. Vsako jutro sem s strahom poslušal, kaj vse se je podražilo in kak vse se še bo? Koliko ljudi je ostalo brez dela? Koliko miljonov € je ukradenih? Koliko smo najeli posojila, ki ga bom moral tudi sam pomagati vračati, čeprav sam od tega posojila nisem prejel ničesar. Zdravstveno zavarovanje moram plačati, dopolnilno ZZ tudi, zdravila tudi, zdravnika tudi ( če nočem čakati dolgo predolgo), pogreb tudi....

      16 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      03.05.2014 ob 18:18 Ferguson gost

      Za rušenje Janše so organizirali "spontane ljudske vstaje", ta vlada pa se je zrušila sama od sebe.

      14 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      03.05.2014 ob 18:22 gost gost

      Ne jamrati. Somo pogljete, kakše kolone so se vile danes proti trgovinam, Pa vsak z svojim avtom.......

      10 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      03.05.2014 ob 18:44 Beloglavec gost

      Kjub vsemu kaj se je dogajalo v času vladanja gos.Bratušek, mislim , da je pustila pozitiven pečat v Slovenski politiki, žal se pa ni uspela dogovoriti z gos.Jankovičem, da bi preložili kongres stranke še za nekaj časa.Sem volilec takozvane levice, a se sedaj bojim, da bodo te razprtije spet pustile na oblast konzervativni pol z maščevalnim pravomočno obsojenim nadvodjem.

      12 14 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      03.05.2014 ob 19:45 ms gost

      Stewen nej si nikaj omenil da ne obvlada nobenega tujega jezika vsaj pasivno .

      11 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      03.05.2014 ob 19:52 muki gost

      ms@ ja pa si tak pameten pa pol neveš da obvlada več jezikou hi hi je kot kača na dva kraka in lahko govori dva jezika hkrati a ti nobenega edino obvladaš enega tujega in to je kmetavzarski čičo hi hi.

      1 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      03.05.2014 ob 20:46 365 gost

      Prepoznooo ! Sedaj se začne šou. Volitve jeseni. Prej treba za svojo rit poskrbet in še od koga. Je pa res, da je nekaterim poslancem rok trajanja potekel.

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      03.05.2014 ob 20:55 gost gost

      -ja gdo pa je potem kriv za razpad vlade, če ne predsednica Alenka B. Vodila stranko PS in vlado, in prav to Alenko je z prestola strankarskega in posredno vladnega vrgel Jankovič, ker ni izvajala programa stranke... Tudi druge zadeve o Alenki bodo prišle na svetlo ne samo slabo vodenje stranke in vlade. Varovalno - zaščitniška krona ji bo v ponedeljek padla z glave in predali se bodo odprli. Vsakemu pride urca streznitve- tudi Alenkici.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      04.05.2014 ob 0:26 andi gost

      V Pomurju imamo izvrstne strokovnjake, ki si delo iščejo in so cenjeni zunaj regije, mi pa smo jim samo favšni, tak je to, jaz poznam izvrstne kmetijske mojstre, ki pa so na žalost zapustili kmetijstvo, kdaj bomo Pomurci izrabili svoj kader?

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      04.05.2014 ob 0:33 Dražnica gost

      Čestitke gospe, hotela je dobro, zopet bodo nastopile igrice.

      2 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      04.05.2014 ob 9:32 Pozitiva gost

      No zdaj pa bo na koncu JJ vodil državo iz Doba. Republika banana.

      4 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      04.05.2014 ob 11:15 ROBERT gost

      Se bojim,,da to ne bo nič spremenilo. Če pride nova vlada, bo eno leto samo govorila, kako slabo je delala prejšnja in morajo sedaj reševati njihove napake. Ko se je stanje začelo vsaj malo popravljati, se je zgodil kongres PS. To kolobocijo je zakuhal Janković, ki misli da je Bog. Pa ni. Srečno, Slovenci, ker ne vemo, kaj nas čaka. Dobro po moje še dolgo ne bo.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      04.05.2014 ob 16:24 lauraas gost

      Ja katera vlada si je pa sposodila 13 miljard in pol, če ne Bratuškova.

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      04.05.2014 ob 22:00 laž gost

      kaj mislite, kateri ponedeljek bo odstopila.....zlaže se brez sramu....to ti je predsednica "najboljše vlade"!!!

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      05.05.2014 ob 9:16 ši-vilja gost

      Čakaj malo, odhaja tista, ki "zna in zmore". Znala je zapufat državo za dodatnih 10 milijard po absurdnih obrestih in si zmogla zrihtat novo službo. Zdaj bi pa naj slovenčki izvolili isto sranje v drugi preobleki. Srčno upam, da ne bomo!

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      06.05.2014 ob 9:34 NKD gost

      Nihče ni vreden zaupanje nas Slovencev v nasi vladi takega ni.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    20. gost
      11.05.2014 ob 11:28 jozo gost

      Težko je bilo , in še težje bo , pa najsi kdorkoli bo , ki si upal vladati ,tej državi bo !!! Alenka pusti jih , na delajo ti se pa lepo imej in se mi še večkrat tako lepo nasmej !!! PRIDNA IN SEKSI !!!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    21. gost
      14.05.2014 ob 22:30 gost gost

      To je bila vlada pokvarjenih pionirjev, ki so pojedli piškote za več let naprej in še ogromen dolg so znali narediti Zdaj pa se hočejo it znova Kdo bo plačal račune za nazaj? To jih nič ne briga, zdaj bi oni kar znova začeli. Pa čakajte malo na koncu dneva je plačilo. Vi pa kar sredi dneva po obilnem kosilo prenehate, pa rečete jutri bomo znova. A smo res vsi butasti, da ne vidimo, kaj delajo. Sramota!

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    22. gost
      14.05.2014 ob 22:52 gost gost

      nadaljevali so po planu janeza janše. to ka je bratuškova delala je bilo samo nadaljevanje toga ka je janša začno. vse to natirati nekan v p.m. pa naj se tan med sebov jebejo, nej ka že dvajsti lejt jebejo nas. ščen nekoga normalnoga končno v naši politiki. nekoga ka nede s prvin dnen kak de nastoupo finkcijo takoj začno kradnoti pa lagati tak kak so delali vsi do zdaj ka so bili na oblasti.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.